用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 30 之 ”冬去春來,大家既仔女就越來越生性”

原帖由 2bzmummy 於 09-1-5 10:09 發表

長老

好多時冥冥中有主宰,柳暗花明又一村 ...

2b

我而家越來越採取平常心去睇每件事.....所以每每有驚喜

原帖由 vivi_vivi 於 09-1-5 10:19 發表
Good Morning all~~~

長老,

以您o既辦事能力,當然無問題啦

vivi

我用契而不捨的精神去解決嘖..........

2b

細B 係學業方面一向都好有計劃架啦,至於中英數,學您HB 話齊,平時細B已經有渠道KEEP 住溫中英數,您又何必自尋煩惱呢

原帖由 2bzmummy 於 09-1-5 10:24 發表

vivi

我地尋日下晝都係整家外出,不過細 B 話用左一朝早既時間已經溫習完 IS,今日放學會繼續其他科目例如 CS and history ,其他中英數可以懶喎,最多做下數 .... ...

原帖由 vivi_vivi 於 09-1-5 10:20 發表
長老,

Lmum o既大細L,一向都係乖乖女兼自動波,我反而係覺得Lmum 太緊張啫

vivi

咁如果緊張可以令子女成績再達高峰, 我又唔介意緊張上多幾倍.....

2009年一開波就做到 PK...

依0架仲補緊前兩日0既鑊
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

原帖由 2bzmummy 於 09-1-5 10:24 發表

vivi

我地尋日下晝都係整家外出,不過細 B 話用左一朝早既時間已經溫習完 IS,今日放學會繼續其他科目例如 CS and history ,其他中英數可以懶喎,最多做下數 .... ...

2b

細B自有一套溫書方法, 學您話齋初中只要平時上堂專心, 考試前重溫重點已經事半功陪

噚朝神仔都去補習英文, 之後係阿Paul度都見佢溫佐兩次半小時的Bio, 算唔話得lu~~

原帖由 正46 於 09-1-5 10:46 發表

46兄

唔好咁啦.....開心先會發出正能量嘛

隻鑊仔好細嘖, 您應付得卓卓有餘啦

原帖由 vivi_vivi 於 09-1-5 10:38 發表
2b

細B 係學業方面一向都好有計劃架啦,至於中英數,學您HB 話齊,平時細B已經有渠道KEEP 住溫中英數,您又何必自尋煩惱呢

vivi

我呢幾日又發揮我嫦娥既本色,俾您見到佢成日都懶懶閒,真係幾難忍 。。。

原帖由 正46 於 09-1-5 10:46 發表

咁咪證明到您既存在價值囉,諗得正面 D 會開心 D

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-1-5 10:46 發表

2b

細B自有一套溫書方法, 學您話齋初中只要平時上堂專心, 考試前重溫重點已經事半功陪

噚朝神仔都去補習英文, 之後係阿Paul度都見佢溫佐兩次半小時的Bio, 算唔話得lu~~ ...

長老

細 B 好玩野架,永無俾我地見到佢溫書,尋日已經好叻,閉關係房一朝早,連姐姐都唔敢入去打掃 。。。 所以佢話今日放學唔去tennis,我都由得佢,佢應該會係屋企溫書卦 ?

2b,

我上sat 早上出門時,大水仲話要瞓,我吩咐左要做好兩份數學練習,佢仲懶懶閒,點知我落左樓先發覺無帶手提,我咪返home 攞,一開門就見到大水係度做練習 ,不過就係一路TV 一路做

原帖由 2bzmummy 於 09-1-5 10:59 發表

vivi

我呢幾日又發揮我嫦娥既本色,俾您見到佢成日都懶懶閒,真係幾難忍 。。。

annie
咁未好囉 恭喜晒神仔咁叻叻

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-1-5 09:49 發表
好消息 > 神仔可以繼續去音統處學樂器

原帖由 2bzmummy 於 09-1-5 11:06 發表

長老

細 B 好玩野架,永無俾我地見到佢溫書,尋日已經好叻,閉關係房一朝早,連姐姐都唔敢入去打掃 。。。 所以佢話今日放學唔去tennis,我都由得佢,佢應該會係屋企溫書卦 ? ...

2b

細B玩嘢得0黎俾到好成績您想點呀 我有見過神仔攞起本書溫一陣, 不過入唔入腦係另一件事喎

原帖由 alicetong 於 09-1-5 11:07 發表
annie
咁未好囉 恭喜晒神仔咁叻叻

alice

叻0個個係神仔阿媽喎, 幫佢報到名繼續學

原帖由 vivi_vivi 於 09-1-5 11:06 發表
2b,

我上sat 早上出門時,大水仲話要瞓,我吩咐左要做好兩份數學練習,佢仲懶懶閒,點知我落左樓先發覺無帶手提,我咪返home 攞,一開門就見到大水係度做練習 ,不過就係一路TV 一路做

...

vivi

我地屋企呢個係神秘學生,無人認真見過佢溫書,上 sat 就話我去左做 body 佢有溫喎,不過佢好係唔會對住 PC or TV ,入左房都應該除了聽歌之外別無其他娛樂

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-1-5 11:18 發表

2b

細B玩嘢得0黎俾到好成績您想點呀 我有見過神仔攞起本書溫一陣, 不過入唔入腦係另一件事喎

長老

我未見過細 B 同書本合體 ....

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-1-5 11:20 發表

alice

叻0個個係神仔阿媽喎, 幫佢報到名繼續學

長老

休得無禮 :;pppp: 對格格要保留一丁點尊重先得

原帖由 2bzmummy 於 09-1-5 11:23 發表

長老

我未見過細 B 同書本合體 ....

2b

咁我咪要向您哂下先

原帖由 2bzmummy 於 09-1-5 11:24 發表

長老

休得無禮 :;pppp: 對格格要保留一丁點尊重先得

2b

我講事實唔代表我唔尊重格格喎:;pppp: :;pppp:

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-1-5 11:36 發表

2b

我講事實唔代表我唔尊重格格喎:;pppp: :;pppp:

長老

格格面皮好薄架 。。。。