用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兆強續版.PART-48
樓主: kt8001
go

兆強續版.PART-48 [複製鏈接]

各朋友, 我找到工啦! 我諗一排都唔會同到你地傾計啦! 因此終新工都要有個適應期, 希望大家都保持聯絡! 都唔知做唔做得長.... 不過我會努力, 各位靚c9祝各位身體健康,事事順利.

Hi kt8001,

恭喜晒!  
個市咁靜,你咁快就有好消息,想唔話你勁都唔得。

我趁機會同所有入嚟嘅朋友/家長拜個早年先,祝大家:
人人有工開,財源滾滾來!
個個身體好,大家無煩惱!

原帖由 kt8001 於 09-1-24 15:50 發表
各朋友, 我找到工啦! 我諗一排都唔會同到你地傾計啦! 因此終新工都要有個適應期, 希望大家都保持聯絡! 都唔知做唔做得長.... 不過我會努力, 各位靚c9祝各位身體健康,事事順利. ...

明天我就要返工喇, 希望 ok喇, 都有點兒緊張, 不過我都係抱住做住先心態, 因我覺太遠喇, 所以遲d等市道好d就轉返來官塘.因都想放了工快d返家睇住兩隻monkey.
我地保持聯絡啦.

原帖由 ls_chim 於 09-1-25 00:27 發表
Hi kt8001,

恭喜晒!  
個市咁靜,你咁快就有好消息,想唔話你勁都唔得。

我趁機會同所有入嚟嘅朋友/家長拜個早年先,祝大家:
人人有工開,財源滾滾來!
個個身體好,大家無煩惱!

...

做咩你地冇上線呀!
我返了2日工.睇了兩日戲, 公司兩個亞頭大闓法,好無耐我坐係度睇住佢兩個吵, 因呢兩日得我地3個返工咋, 我個頭越du越低.好無耐,不過終於雨過天青. 其中一個走了, 對我好好果個亞head留低.鬆了一口氣.希望好運繼續來臨比我啦! 星期一要面對另一個難題, 希望無事啦!
你地靚太唔好唔上來啦, 我怕同你地失去聯絡呀!

HI KT8001

真好la, 搵到新工 返邊區??

難頂都頂住先la, 搵到好gei先走lor, add oil add oil
原帖由 kt8001 於 09-1-31 19:55 發表
做咩你地冇上線呀!
我返了2日工.睇了兩日戲, 公司兩個亞頭大闓法,好無耐我坐係度睇住佢兩個吵, 因呢兩日得我地3個返工咋, 我個頭越du越低.好無耐,不過終於雨過天青. 其中一個走了, 對我好好果個亞head留低.鬆了一口氣.希望 ...

多謝你的支持, 其實都ok, 不過我第一日返工已見到辨公室鬧劇,原來之前走了幾個, 不過現在呢個時勢出面都風大雨大都係睇情況, 呢間大公司冇咩福利, 不過呢到都同同事都夾, 所以我都係睇下先. 我都唔知接手工作都唔知掂唔掂. 因我要接個同事個位, 而佢走了就冇人問得到, 所以我都好怕.

原帖由 hoganmama 於 09-2-2 09:25 發表
HI KT8001

難頂都頂住先la, 搵到好gei先走lor, add oil add oil

我係土瓜灣. 都ok因我樓下有車到大慨3-4個字車到. 所以都幾快.

原帖由 hoganmama 於 09-2-2 09:25 發表
HI KT8001

原帖由 kt8001 於 09-2-4 12:18 發表
我係土瓜灣. 都ok因我樓下有車到大慨3-4個字車到. 所以都幾快.

kt8001,

一入嚟就有好消息, 恭喜哂! 祝你工作順利! 步步高昇!

SUKIHO
我個同事LAST DAY星期五, 我要接手佢的野, 如佢走了就冇人識做佢的野, 因大部份都係新人, 而且我是今個星期一才開始跟佢學. 我次次問佢, 佢話好容易咋唔駛急, 攪到今日才教D我, 我同佢講我好蠢, 佢話好容, 同時佢話呢間公司D人做野好慢, 所以叫我的節奏要慢D,唔好做破壞公司的緩慢動作. 時時叫我"hear"下,  我係怕到時教唔灑D野比我唔知點跟,  見步行步.
原帖由 Sukiho 於 09-2-4 14:26 發表

kt8001,

一入嚟就有好消息, 恭喜哂! 祝你工作順利! 步步高昇!

今日小朋友開咗學喇,好彩功課唔算多,希望佢地可以好快適應到返學嘅生活啦!

呢個年假大人細路都玩得好開心,我地都要好似小朋友一樣收拾心情,努力工作喇!

kt8001 - 俾心機呀!

我都係咁話, 好彩昨日功課唔多. 我個仔好快做灑, 佢重讚自己大個左所以做功課做得咁快. 其實是昨日功課少, 不過我都好開心, 我之前同個仔講, 媽咪要返工, 要佢自己自律, 佢昨日都做到, 佢連手冊都寫得好整齊, 希望佢一路都可以KEEP到喇! 你地都係呀! 大家再比心機啦!

原帖由 ls_chim 於 09-2-4 23:07 發表
今日小朋友開咗學喇,好彩功課唔算多,希望佢地可以好快適應到返學嘅生活啦!

呢個年假大人細路都玩得好開心,我地都要好似小朋友一樣收拾心情,努力工作喇!

kt8001 - 俾心機呀! ...

BEYWAT,
你去了邊呀! 咁耐都唔見你上來.

今日係我同事最後一日, 明天要自己做. 都唔知做唔做到.

早晨呀! 各朋友. 你地點解冇咩上來呀! 好掛住你哋呀!

Hi kt8001

恭喜你,
新工ok 嗎?
公司做咩ga?

原帖由 kt8001 於 09-2-10 09:09 發表
早晨呀! 各朋友. 你地點解冇咩上來呀! 好掛住你哋呀!

yiuyiu,
好耐唔見你啦, 我現時都係做文職, 在土瓜灣. 冇話好唔好出面風大雨大都係睇定D, 到年尾可能都再找第二份, 呢度個個都係度"hea"動作做野好慢.冇規律個個都好"par"同時陽多陰少.個個一到5:55就ready走人. 今日個A/C 無返得我一個女士係度.新請adim星五才返.其它七個都係男人,好少同佢地講野.   

原帖由 yiuyiu0728 於 09-2-10 13:51 發表
Hi kt8001

恭喜你,
新工ok 嗎?
公司做咩ga?

我之前幫你買的小六練習都未比你. 我睇下幾時過來.

kt8001,

祝工作順利, 最緊要不用o.t.跟到仔囡的功課, 其它的管他吧!Add oil.

多謝你啦, 今年牛年我都未祝你. ......祝你全家健壯過元朗牛牛. 靚過李嘉欣. 有錢過李家誠...個老婆.   
原帖由 ktmami 於 09-2-11 15:26 發表
kt8001,

祝工作順利, 最緊要不用o.t.跟到仔囡的功課, 其它的管他吧!Add oil.

今日公司好鬼悶...
‹ 上一主題|下一主題