用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兆強續版.PART-48
樓主: kt8001
go

兆強續版.PART-48

我不嬲都要同1姐一唱一和 ~~~~

原帖由 kt8001 於 09-1-16 11:42 發表
嘩, 終於見到你, 我以為你又放棄了我地...

ls_chim

我已 e-mail 聆聽技巧要訣 給你個
[email=ls_chim@yahoo]ls_chim@yahoo[/email]
請你 check mail box.

我有課室 小三 聆聽技巧練習及CD/VCD【聽說樂】, 我是開倉買的, 如你有興趣要 scan + copy, 你可以 PM 我, 我幫你燒。

原帖由 ls_chim 於 09-1-16 00:08 發表
Hey! 唔駛喊噃!可能大家呢排忙啫!

各位靚媽咪:
唔知大家17號見家長時,會問啲mug呢?
我囡囡中文科嘅讀本同聆聽都考得好差呀,唔知除咗班主任之外,可唔可以見埋中文科嘅老師呢? 上次家長會時,學校都有安排多一個老師同家長傾 ...

嘩! 我都話beywat好 好人啦!
原帖由 beywat496 於 09-1-18 10:41 發表
ls_chim

我已 e-mail 聆聽技巧要訣 給你個
ls_chim@yahoo
請你 check mail box.

我有課室 小三 聆聽技巧練習及CD/VCD【聽說樂】, 我是開倉買的, 如你有興趣要 scan + copy, 你可以 PM 我, 我幫你燒。

...

Hi beywat,

收到喇,唔該晒!你真好係 nice。
Please check PM.

kt8001,

我都係模仿你炸, 師姐/前輩, 你對我地咁好, 我要好好向你學習。

原帖由 kt8001 於 09-1-18 10:55 發表
嘩! 我都話beywat好 好人啦!

我個 PM 係神神地架, 收唔到任何 PM, 你可以直接 e-mail 比我。

你咪  咁客氣, 同是天涯淪落人, 有難一齊唸辦法, 只要精神不滑坡, 辦法總比困難多。

原帖由 ls_chim 於 09-1-18 13:58 發表
Hi beywat,

收到喇,唔該晒!你真好係 nice。
Please check PM.

Hi beywat,

我個pm都搵唔番個record
可能我趕時間,打完之後未按send就logout。
最傻就係我以為send咗,仲叫你check,sorry呀!

多謝你嘅鼓勵,我教亞囡已經教到嘔晒電,對住佢真係投晒降o家!

[QUOTE]同是天涯淪落人, 有難一齊唸辦法, 只要精神不滑坡, 辦法總比困難多。[QUOTE]

好野喎, 你的文法又高了一層, 我點追你呀!

原帖由 beywat496 於 09-1-18 21:44 發表
我個 PM 係神神地架, 收唔到任何 PM, 你可以直接 e-mail 比我。

你咪  咁客氣, 同是天涯淪落人, 有難一齊唸辦法, 只要精神不滑坡, 辦法總比困難多。

...

唔好叫我咁老下, 我都要向你學習, 你真係時時推到我咁高, 你會趺死我...
原帖由 beywat496 於 09-1-18 21:39 發表
kt8001,

我都係模仿你炸, 師姐/前輩, 你對我地咁好, 我要好好向你學習。

lky,
我想問下你, 你有冇p.2的英文故事書呀,
在街已斷市, 你可否有你買比我呢?

原帖由 kt8001 於 09-1-21 11:21 發表
lky,
我想問下你, 你有冇p.2的英文故事書呀,
在街已斷市, 你可否有你買比我呢?

唔係好明???

lky2008

係兩本P2下學期英文故事書 :

(1) Giraffe Goes Skating
(2) A Scab on the Knee

因為 kt8001 今年下學期的書本係散買的, 而呢兩本story 書佢買唔到。

對不起, 我係幫佢代答的。
佢意思係可否將你的故事書讓給她。

原帖由 lky2008 於 09-1-21 11:30 發表

唔係好明???

Kt8001,

其實我住的屋苑有位 P.3 / P.5 同學家長同我好 friend, 係開學時才認識熟落, 最衰佢話太遲搵佢, 佢已掉晒所有 P.2 書本及作業考卷。

不過, 佢話今天全年的會比晒我, 到時我一定會留比你。  請你不用操心。

原帖由 beywat496 於 09-1-21 14:32 發表
lky2008

因為 kt8001 今年下學期的書本係散買的, 而呢兩本story 書佢買唔到。

佢意思係可否將你的故事 ...

等我返去LOOK LOOK先(我都唔記得有冇呢D書)。有的話,俾KT8001啦!

唔該你呀! 今日好忙冇時間上bk. 所以咁遲先同你講, 真的唔該你. 謝!

原帖由 lky2008 於 09-1-21 16:58 發表

等我返去LOOK LOOK先(我都唔記得有冇呢D書)。有的話,俾KT8001啦!

beywat,唔該你幫我代答, 我今日好忙, 所以好快就走了. 麻煩你了, 好彩你幫我同lky講.
原帖由 beywat496 於 09-1-21 14:32 發表
lky2008

佢意思係可否將你的故事 ...

kt8001,

今日年廿八, 你洗咗 La 塌 未 ?  我今日一條友仔會去行花市。

is_chem
有時間 check 翻我琴日 比你的 Mail.  

原帖由 kt8001 於 09-1-21 18:12 發表
beywat,唔該你幫我代答, 我今日好忙, 所以好快就走了. 麻煩你了, 好彩你幫我同lky講.

原帖由 kt8001 於 09-1-21 18:12 發表

SORRY,琴晚同呀女做HOMEWORK攪到好夜,唔記得CHECK STORY BOOKS呀!今晚再睇睇。

唔緊要啦, 你幫我找已好好, 唔該灑你先.
原帖由 lky2008 於 09-1-22 09:17 發表

SORRY,琴晚同呀女做HOMEWORK攪到好夜,唔記得CHECK STORY BOOKS呀!今晚再睇睇。

我12月頭已開始洗啦, 冇法啦, 又失業咪在家攪衛生. 油油, 做羅白糕,芋頭糕等...好似好忙咁.
你女女點呀, 佢返了學未呀.
原帖由 beywat496 於 09-1-22 09:00 發表
kt8001,

今日年廿八, 你洗咗 La 塌 未 ?  我今日一條友仔會去行花市。

is_chem
有時間 check 翻我琴日 比你的 Mail.