用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 一個offer 都無
樓主: raynthia
go

一個offer 都無 [複製鏈接]

原帖由 yuenwa 於 09-1-10 11:47 發表
樓主,

你比我好, 你有考直資/私小, 雖然是waiting, 但最少還有希望.

我沒能力給亞囡讀私小, 只有參加大抽獎, 1st round拿不到學位, 由於生活作息, 一定要夸區找學校.  我相信我比你還要"頭痕".

我亞囡知道1st rou ...

Definitely, God will arrange the best for your little sweetie.

只跟入了女拔的同學媽咪打招呼?唔係掛?咁現實的家長,俾我都唔同佢一齊.
一個offer都無,而家唯有操fit個小朋友,小心揀學校,不要太進取.
我問過一個小學老師,佢話地區名校的叩門位,好多時候都會俾左校長d朋友,總之識校長那些.

我都無

原帖由 miffy 於 09-1-12 09:56 發表
我第一輪自行收生係交新油天, 我叩門時那張選校copy放落portfolio第一頁。 請問你是交了黃色的那一張, 還是交PHOTO COPY? 請問可否教我做Portfolio? Thanks!

我唔知你朋友是咩case, 去年我朋友親自去新油填表叩門, 因沒有選過新油, 是當場被拒絕申請 (唔收表和portfolio)。

去年新油有15個叩門位, ...

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

miffy,

佢係甲部填第二.

原帖由 miffy 於 09-1-12 09:56 發表
我第一輪自行收生係交新油天, 我叩門時那張選校copy放落portfolio第一頁。

我唔知你朋友是咩case, 去年我朋友親自去新油填表叩門, 因沒有選過新油, 是當場被拒絕申請 (唔收表和portfolio)。

去年新油有15個叩門位, ...

‹ 上一主題|下一主題