用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 想請教讀緊禮賢幼稚園既家長
樓主: car817ho
go

想請教讀緊禮賢幼稚園既家長

收到宣幼結果... waiting... 哈哈, 預左無機, 而家疊埋心水讀禮賢啦.
希望第日大家真係多啲交流下.

原帖由 HoManYu 於 09-3-2 23:45 發表

benalg,係呀我都聽聞宣幼比禮幼仲淺呀!而宣小又出名課程深,所以就算真係到時入到宣小都好辛苦架!既然係咁不如到小學先選宣小仲好,就係因為呢個原因,所以宣幼就算收都應該唔讀la,到上小學我會揀直資or其他比禮小好d ...

原帖由 benalg 於 09-3-3 16:44 發表
收到宣幼結果... waiting... 哈哈, 預左無機, 而家疊埋心水讀禮賢啦.

一樣 !!現在看看轉唔轉到上午班!

一樣 !!現在看看轉唔轉到上午班!

大家一齊做禮賢09/10 K1家長

yeungyeungma,

我囝囝收左下午班, 如你轉唔到上午班, 會唔會讀呀?

原帖由 benalg 於 09-3-3 16:44 發表

吓!同你真係有d緣喎!連宣幼結果都一樣.....

原帖由 wendy_y 於 09-3-4 00:59 發表

讀呀,只是有2間在家附近的學校的offer! 其實轉唔轉上午班,我都15/16! 但聽說,轉上午班是不容易的. 看看神如何為他預備最好!

原帖由 yeungyeungma 於 09-3-4 23:23 發表

讀呀,只是有2間在家附近的學校的offer! 其實轉唔轉上午班,我都15/16! 但聽說,轉上午班是不容易的. 看看神如何為他預備最好!

係呀!我見好多mummy都想轉上午班,所以真係唔容易.
我囝囝都會讀, 大家可以交流下

原帖由 wendy_y 於 09-3-4 00:59 發表

09'禮賢KI,開左新topic la~
[email=http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1703699]http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1703699[/email]

大家好, 我小女都被禮幼下午班取錄左 .... 但又擔心如果第日想考有名氣的小一怕程度唔夠, 可否分享下, 比 d 意見 ?
原帖由 ahschan 於 09-2-26 17:46 發表
決定讀禮賢都真係幾艱難架, 不過而家諗通左, 想阿仔開心同愉快咁享受呢幾年幼稚園生活, 而家傾向讀禮賢啦(八成)!   

如果有咁既擔心, why你唔考kv同st cat?
呢d 雖則唔係guaranteed一定考到good primary, 不過名氣同程度會深過禮賢!  
大家為小朋友小學舖路我都明白, 只係你要想清楚你自己要d 咩野!  我既想法係: 大把名校都有收村校既幼稚園生, 人地都係一樣咁升班! 活動教學唔等於一定追唔上架!
原帖由 karyan 於 09-3-11 18:41 發表
大家好, 我小女都被禮幼下午班取錄左 .... 但又擔心如果第日想考有名氣的小一怕程度唔夠, 可否分享下, 比 d 意見 ?

原帖由 ahschan 於 09-3-12 13:30 發表
如果有咁既擔心, why你唔考kv同st cat?
呢d 雖則唔係guaranteed一定考到good primary, 不過名氣同程度會深過禮賢!  
大家為小朋友小學舖路我都明白, 只係你要想清楚你自己要d 咩野!  我既想法係: 大把名校都有收村校 ...

咪係o羅禮賢收左都喊!難為呢個topic仲有d係waiting架咋!事到如今,煮到黎先食啦!放鬆d啦!我都係冇其他選擇,但睇落禮賢都唔差丫.....係咪!