用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行選校
go

自行選校 [複製鏈接]

我個仔屬band 1中學生,我想問如果在自行分配中選擇旅港開平同埋迦密中學,你哋認為啱唔啱呢?
   0    0    0    0

啱~
你仲可以考慮
華英
銀禧
黃笏南-管樂團&田徑幾好
e d 都係Band1中英中~

阿仔老師唔讚成佢選擇華英,因為佢話華英D學生好主動讀書,但阿仔唔係嗰類人,怕佢入倒都會讀得辛苦,而銀禧又聽講D成績開始下滑,仲有黃芴南比較著重音樂,我個仔又唔喜歡音樂,所以我先頭都暈埋呀!!!!!

雖然話黃芴南比較著重音樂,又不是每學生都要求你喜歡,佢又唔係音樂學校,我認識(自行收)果在黃芴南讀都冇學樂器。

原帖由 chunleungmama 於 09-1-5 14:53 發表
阿仔老師唔讚成佢選擇華英,因為佢話華英D學生好主動讀書,但阿仔唔係嗰類人,怕佢入倒都會讀得辛苦,而銀禧又聽講D成績開始下滑,仲有黃芴南比較著重音樂,我個仔又唔喜歡音樂,所以我先頭都暈埋呀!!!!! ...

原帖由 chunleungmama 於 09-1-5 14:53 發表
阿仔老師唔讚成佢選擇華英,因為佢話華英D學生好主動讀書,但阿仔唔係嗰類人,怕佢入倒都會讀得辛苦,而銀禧又聽講D成績開始下滑,仲有黃芴南比較著重音樂,我個仔又唔喜歡音樂,所以我先頭都暈埋呀!!!!! ...

既然這樣,選旅港就o岩
旅港成績,ECA一向不錯,
但知名度往往比華英差
在CE,有幾人成績能拔尖
30分的人也有..
上年的學界田徑,
旅港(男仔)勇奪overall third position
僅次於DBS,LSC
係男女校是很難的.

回覆 # 的文章

但我第二選擇應否填迦密作為保險呢
‹ 上一主題|下一主題