用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 請問有沒有人聽過馮宜亮醫生可醫自閉証 ??? ...
樓主: wahwah_974790
go

請問有沒有人聽過馮宜亮醫生可醫自閉証 ??? [複製鏈接]

我有個親戚生左粒廇, 等消息唔知良性定惡性, 心慌慌, 有個唔知乜朋友叫佢去做XXX法, 用左萬幾元,做左D驗查, 攞 幾袋唯他命丸, 食左一星期, 報告出來良性, 佢跟住問佢個專科醫生, 仲食唔食呢D藥, 醫生話, 食咁多唯他命丸人體吸收唔到, 9成會柯出來, 叫佢停左佢, 食下有營養野好過,我只係想提醒媽咪, 好多人會趁火打劫, 做人都係問多些會好, 而且綱上好多唔同路人又扮同路人, 小心

可能介口真係有用, 但係如果見有用就停止基本訓練, 大個左佢唔介口係咪又會打回原形?
我都信另類療法都有用其療效, 但係叫得做"另類"都係因為佢冇被廣泛認可我證據做SUPPORT, 所以先入唔到主流, 亦監管唔到. 所以搵呢D另類療法真係要好小心, 至怕洗錢事小, 擔誤治療事大....

回覆 3# manman2228 的文章

Manman,

我最後都無帶個仔做檢查, 所以幫你唔到. 戒食只能做到係 suger free (減ADHD) 同食魚油(聽聞專心d). GF/CF 果d 對我來說難度太大.

檢查都係講緊幾K, 但係跟進的治療(排毒/打B12,...)可以係好甘. 所以都係財爺個句: 量力而為!

我都唔敢講係唔係有用, 不過標題個位 Dan Doctor 似乎口啤普通.

Kelvin

我都係咁諗,我只係同阿仔戒咗影響最大的奶同蛋(我覺得效果已經好唔錯),其他都無特別戒,係比佢食多咗有機野,同埋食魚油... 阿仔好鍾意食麵包,真係無可能戒...

主力都係做訓練~~有時間有閒錢,又或者訓練做極都無起色我先會做其他野。

原帖由 milk323 於 11-3-25 15:23 發表
可能介口真係有用, 但係如果見有用就停止基本訓練, 大個左佢唔介口係咪又會打回原形?
我都信另類療法都有用其療效, 但係叫得做"另類"都係因為佢冇被廣泛認可我證據做SUPPORT, 所以先入唔到主流, 亦監管唔到. 所以搵 ...

回覆 1# jjcow 的文章

有GFCF和不含雞蛋的麵包賣喎,我個A仔早餐都是食這些麵包,有時就用麵包機開粉焗麵包,也好容易。

Myson727, charisma07

可唔可 PM d 關於去邊度做Igg 檢驗同生物治療資料比我. 謝謝.
my e-mail : [email protected]

請問豆奶配方係咪都係奶既一類?會唔會比奶粉好d?
原帖由 myson727 於 10-11-16 15:45 發表
唔試下,又點知對自己個仔work 唔work 呢?試兩個月就知work 唔work,效果好明顯。

開初我個心態都是覺得戒口好煩,時時都要提住自己比他吃藥,又要抽時的上litt_ant買GFCF的食物,次次找數幾百蚊。但了解多左背後的意義後,心態 ...
‹ 上一主題|下一主題