用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 有冇油尖旺, 深水步既媽咪一齊傾下
樓主: January
go

有冇油尖旺, 深水步既媽咪一齊傾下 [複製鏈接]

juneyeung,
尋日剛去左wisekids開放日. 好多人. 不過都有去草地海邊玩左一陣.
囝囝同個朋友仔都有試下玩有隻雀仔趺落水, 都有嘗試抛下波(當然接都係未得), 輪流吹下泡泡. 雖然只有少少社交, 不過我都好滿足 :) 起碼佢開始有興趣同小朋友玩下同埋有少少自發模仿. 希望以後可以多d制造呢d機會比佢地.
原帖由 JUNEYEUNG 於 09-4-4 09:42 發表
好呀, 我個仔最差就係玩呢D野, 你約左星期幾去玩呀? 同係邊個位置玩呀, 唔知我有無時間就到啱可以一齊玩,  thanks
nil

係呢. 你地有無參加耀能個家長資源中心, 佢地6月有個活動去迪士尼樂園玩, 我報左名, 如果你地又係會員, 又咁好彩抽到, 咪可以一齊玩囉, 其實, 我最近都考慮會買迪士尼套票, 我下個星期亞仔學校I位都去迪士尼玩, 我諗住如果亞仔鐘意玩, 就遲下買套票........AH......佢地好以仲有個水上活動& 親子做COOKIES我都報左名, 唔知抽唔抽到?quote]原帖由 January 於 09-4-5 14:56 發表
juneyeung,
尋日剛去左wisekids開放日. 好多人. 不過都有去草地海邊玩左一陣.
囝囝同個朋友仔都有試下玩有隻雀仔趺落水, 都有嘗試抛下波(當然接都係未得), 輪流吹下泡泡. 雖然只有少少社交, 不過我都好滿足 :) 起碼 ... [/quote]

我都報左名去迪士尼樂園玩, 唔知抽唔抽到.

原帖由 JUNEYEUNG 於 09-4-8 00:59 發表
係呢. 你地有無參加耀能個家長資源中心, 佢地6月有個活動去迪士尼樂園玩, 我報左名, 如果你地又係會員, 又咁好彩抽到, 咪可以一齊玩囉, 其實, 我最近都考慮會買迪士尼套票, 我下個星期亞仔學校I位都去迪士尼玩, 我諗 ...

咁啱呀, 如果一齊抽到就好啦
原帖由 fjbaby 於 09-4-8 21:26 發表
我都報左名去迪士尼樂園玩, 唔知抽唔抽到.

我吾係耀能member, 不過我都有買全年票. 可以一齊去玩既.
原帖由 JUNEYEUNG 於 09-4-9 00:19 發表
nil

我抽到呀, 你抽唔抽到?

原帖由 JUNEYEUNG 於 09-4-9 00:19 發表

NO 呀
原帖由 fjbaby 於 09-4-18 21:15 發表
我抽到呀, 你抽唔抽到?

hi all,
我easter去左大梅沙,好正呀,間酒店好大好靚,個私人沙灘d 沙好鬼幼﹗
不過因為天氣唔夠熱,所以冇落水,只係玩下沙,有個公園仔,有sir 滑梯(阿仔至愛),有室內、外泳池(不過冇游,因阿仔發燒)﹗
我訂酒店送埋早餐,夜晚o係酒店中菜食,價錢唔貴,幾正o架﹗
番左香港幾日,阿仔仲係掛住去玩,成日話要坐旅遊巴士去sheraton,仲記得幾多樓食buffet,幾多樓飲茶同游水添呀﹗真係爛玩精﹗

有個私人沙灘但唔游水, 好浪費喎!!!!!!咁仲有乜野玩呢? 我有D 朋友話大梅沙D沙灘好污穢, 所以有私人沙灘先OK 你住SHERTON 呀, 幾多錢呀 ?
原帖由 annaanna 於 09-4-20 17:09 發表
hi all,
我easter去左大梅沙,好正呀,間酒店好大好靚,個私人沙灘d 沙好鬼幼﹗
不過因為天氣唔夠熱,所以冇落水,只係玩下沙,有個公園仔,有sir 滑梯(阿仔至愛),有室內、外泳池(不過冇游,因阿仔發燒)﹗
我訂酒店送埋早餐,夜晚o係酒店中 ...

都幾浪費o架,不過就算天氣熱,我都唔會比佢游海水,始終危險d 嘛... o係沙灘玩下沙就差唔多...
sheraton係大梅沙最大最靚o既酒店,我果陣book係1400蚊包3個人早餐,相比澳門,一d 都唔貴lu~

除左沙灘,有2個泳池,一個室內兒童遊戲室(不過冇咩野玩,得幾隻馬仔,爬隧道,有d 積木,有卡通睇下啦),一個室外遊樂場,好大地方走走跳跳咁囉~

原帖由 JUNEYEUNG 於 09-4-20 20:39 發表
有個私人沙灘但唔游水, 好浪費喎!!!!!!咁仲有乜野玩呢? 我有D 朋友話大梅沙D沙灘好污穢, 所以有私人沙灘先OK 你住SHERTON 呀, 幾多錢呀 ?

我諗住留返暑假先去, 可以游下水呀.
原帖由 annaanna 於 09-4-20 23:14 發表
都幾浪費o架,不過就算天氣熱,我都唔會比佢游海水,始終危險d 嘛... o係沙灘玩下沙就差唔多...
sheraton係大梅沙最大最靚o既酒店,我果陣book係1400蚊包3個人早餐,相比澳門,一d 都唔貴lu~

除左沙灘,有2個泳池,一個室內兒童遊戲 ...
nil

佢個室外泳池好大好靚o架﹗

原帖由 January 於 09-4-21 00:06 發表
我諗住留返暑假先去, 可以游下水呀.

Hi all,

請問有冇媽咪會join耀能暑期專業治療課程活動班? 兩人同行收費平d, 兩位小朋友可參加唔同組別. 有興趣pm我呀!

http://www.sahk1963.org.hk/HO_chi/common/FCKeditor/UserFiles/File/news/119/summer2009.pdf

安排唔到時間啦, 佢D時間全部係WEEKDAY, 亞仔要返學........
原帖由 fjbaby 於 09-4-26 21:21 發表
Hi all,

請問有冇媽咪會join耀能暑期專業治療課程活動班? 兩人同行收費平d, 兩位小朋友可參加唔同組別. 有興趣pm我呀!

http://www.sahk1963.org.hk/HO_chi/common/FCKeditor/UserFiles/File/news/119/summer2009.p ...

係啦, d時間真係麻麻地, 我都係諗住囝囝有幾日暑假再加幾日早退咁去囉!

原帖由 JUNEYEUNG 於 09-5-2 23:33 發表
安排唔到時間啦, 佢D時間全部係WEEKDAY, 亞仔要返學........

我吾參加暑期班喇, 因為得一個星期假, 諗住到時請假同仔仔去玩下吾返學lu.
而家都少左上堂, 只係cut淨ot同st, 多數集中約下d朋友仔出來玩帶仔仔去游山玩水, 哈哈.
原帖由 fjbaby 於 09-5-4 13:41 發表
係啦, d時間真係麻麻地, 我都係諗住囝囝有幾日暑假再加幾日早退咁去囉!
nil
‹ 上一主題|下一主題