用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1 家長 Part 2
樓主: zzzlam
go

創價 2008-K1 家長 Part 2 [複製鏈接]

多謝讚賞! 其實"王昊藍"個名"王昊"都係
直同橫既筆畫比較容易寫, 所以仔仔好早
已識寫個名頭兩個字, 而個"藍"字就比較
複雜仔仔暫時只係識寫"藍"字個草花頭,
但下面個部份都係我住仔仔隻手仔寫,
最近仔仔都有自己寫下, 但都係寫得麻麻
地, 不過, 年紀尚小寫字慢慢o黎~
穎穎都好叻! 有時同你講學校所發生既事
都好清晰, 講得好清楚, 所以大家既小朋友
都各有所長。

原帖由 jk923 於 08-12-22 11:58 發表

收到呀!昊藍好叻仔呀,識寫自己個名。

原帖由 天藍 於 08-12-22 14:26 發表
多謝讚賞! 其實"王昊藍"個名"王昊"都係
直同橫既筆畫比較容易寫, 所以仔仔好早
已識寫個名頭兩個字, 而個"藍"字就比較
複雜仔仔暫時只係識寫"藍"字個草花頭,
但下面個部份都係我住仔仔隻手仔寫,
最近仔仔都有自己 ...

好認同!而我亦相信,學校會做到因材施教,等各個小朋友都可以發揮佢地的所長!

醒目開學勳章

有無媽咪有9月份生日會下午班既movie呀??? 我唔知save左寺去邊, 搵唔到, 可能del左......

Pls download here:
http://www.sendspace.com/file/mynxu9

原帖由 carmenwong0208 於 08-12-22 15:08 發表
有無媽咪有9月份生日會下午班既movie呀??? 我唔知save左寺去邊, 搵唔到, 可能del左......

今日卓樂帶左鹵水雞翼及chocolate 反學校同第3組的小朋友分享, 希望每1位小朋友有1個快樂的聖誕節 !!

muichujamie, chy1015 & zzzlam,

由於卓樂昨日玩得太累,做完節返屋企就即刻訓覺.  所以未有時間能親手寫回x'mas 給你們的仔仔女女, 吾好意思 !! 下年我會早d 安排 !!  
,

原帖由 muichujamie 於 08-12-20 00:43 發表
下!原來係咁架?我都唔知要帶,我個女成日都話叫佢要有魚旦,我以為講笑咋!咁我都無通知學校,係咪唔洗做架喇?!?!

原帖由 cheuklokmom 於 08-12-22 16:27 發表
今日卓樂帶左鹵水雞翼及chocolate 反學校同第3組的小朋友分享, 希望每1位小朋友有1個快樂的聖誕節 !!

muichujamie, chy1015 & zzzlam,

由於卓樂昨日玩得太累,做完節返屋企就即刻訓覺.  所以未有時間能親手寫回x' ...

cheuklokmom,
Thanks !  No problem lar! 其實我都無諗住送x'mas 咭ka,好似學校d通告話要環保....但好早已收到d同學仔ge x'mas cards & little gifts, 我問巧研想唔想送x'mas 咭俾d同學,佢話好,佢話要送俾卓樂ah, 晴人ah, cc ah, 何英傑 ah .....up 咗好多... (其實我唔係好記得d 小朋友d名,係因為上黎先記得你地), so, 我送晒俾all 同學仔 & 老師lor.

Merry Christmas !

原帖由 muichujamie 於 08-12-18 19:59 發表
You are welcome!! 我無教過佢架,佢自己識得畫!大半年前佢都已經識畫人架喇,不過就無details,全部都係圓形,而家進步左好多!識得畫埋頭髮同眼珠。都係唔好栽培佢啦!我一定會後悔!不過見佢畫得咁靚,我真係好開心架!我都keep ...

muichujamie,
我都見到泳喬畫d公仔lak,果然有紋有路wor,巧研果d就真係要相當ge想像lik lak....(請教"lik"字點打呀{速成}?)
仲有你d字好靚,自小就鍾意呢d字,無奈點學都寫唔到咁有老師feel ge 字.
恕我多事~ 八吓咋--睇黎你係畫家 or 傱事畫野ge ?又唔想個女做你嗰行...?

醒目開學勳章

原帖由 muichujamie 於 08-12-22 16:24 發表
Pls download here:
http://www.sendspace.com/file/mynxu9

唔該晒呀, 我個女好鍾意今日學校送既聖誕帽, 頭先食飯都要帶

icwlam / jk923 / all,

多謝你們的聖誕小禮物! 昨晚返到屋企昊藍好雀躍,
拎出小禮物同我講, 多謝各位!

原帖由 icwlam 於 08-12-22 14:10 發表
我上星期去過mega box, 那裡promote 緊Winnie the Poon and firends...  喜歡Winnie the Poon, Tigger, Lumpy (是一隻可愛小象) 的小朋友去到會好開心..

醒目開學勳章

哩幾日妹妹病左,又痾又嘔冇上黎,原來christmas party要有食物架,我冇準備呀,下年一定要準備先得,見洛遙帶左好多糖果返黎,不過我冇比佢帶呀,湊妹妹都冇出街買

妹妹痾同嘔真係慘! 睇左醫生未? 多d休息, 食d
清淡既食物, 比d腸胃休息下, 會快d好番, 保重
身體! o黎幾日天氣好凍, 你記得比你對女女著
多件衫唔好凍親! Take care!!!

原帖由 natalielin 於 08-12-23 11:59 發表
哩幾日妹妹病左,又痾又嘔冇上黎,原來christmas party要有食物架,我冇準備呀,下年一定要準備先得,見洛遙帶左好多糖果返黎,不過我冇比佢帶呀,湊妹妹都冇出街買 ...

泳喬有話食chicken wings....佢仲話佢識'lur'骨!!哈哈!

原帖由 cheuklokmom 於 08-12-22 16:27 發表

由於卓樂昨日玩得太累,做完節返屋企就即刻訓覺.  所以未有時間能親手寫回x' ...

力字係 "KS"。
我做freelance design, 由細到大我都鐘意畫畫架!不過將呢樣野做左自己份職業都幾慘!又愛又恨!

原帖由 chy1015 於 08-12-22 20:08 發表

muichujamie,
我都見到泳喬畫d公仔lak,果然有紋有路wor,巧研果d就真係要相當ge想像lik lak....(請教"lik"字點打呀{速成}?)
仲有你d字好靚,自小就鍾意呢d字,無奈點學都寫唔到咁有老師feel ge 字.
恕我多事~ 八吓咋 ...

原帖由 muichujamie 於 08-12-23 12:17 發表
力字係 "KS"。
我做freelance design, 由細到大我都鐘意畫畫架!不過將呢樣野做左自己份職業都幾慘!又愛又恨!

Thanks !

原帖由 天藍 於 08-12-23 10:03 發表
icwlam / jk923 / all,

多謝你們的聖誕小禮物! 昨晚返到屋企昊藍好雀躍,
拎出小禮物同我講, 多謝各位!

穎然果日唔記得拎d聖誕咭出黎派呀,所以穎穎d咭要過年先比到昊藍同ms hannah地呀!

Dear all,

Merry Christmas and
Happy New Year !!!

原帖由 fatty418 於 08-12-24 09:41 發表
祝各位創價同學仔:

聖誕快樂, 新年進步!

Merry Christmas!!!

祝大家聖誕快快樂樂, 身體健健康康!

CHEERS!!  

醒目開學勳章

聖誕快樂 !!

Wish all Soka's families a Merry X'mas and Happy new Year.
‹ 上一主題|下一主題