用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 官塘區幾間中學 banding?
樓主: beauty-wife
go

官塘區幾間中學 banding?

如果照排應該如下:

梁式芝
蒙民偉
呂郭碧鳳

如是BAND 1尾自行梁式芝 機會比較細,如果你比較喜歡梁式芝大抽獎把梁式芝放第一,呂郭碧鳳放第二.因我不大喜歡蒙民偉,因去年派位前我先致電蒙民偉問如果想扣門要怎樣辦,校務處第一句答覆是你是否每科都是 A 如果不是我地不會收.所以我最後沒有打算扣門,因我不想在一間學校作風如此的地方成長.

Ying

原帖由 manysy 於 08-12-17 11:15 發表
蒙民偉 vs 呂郭碧鳳 vs 梁式芝 那間會好D呀,如果是BAND 1尾,應點排那30間呢 ?

我很同意你的說法, 一間誇口成咁的學校,
真的有反感, 問題係我地d家長都覺得, 第日
個小朋友入倒去讀唔知會貫輸d咩比佢, 校長
係咁, 唔怪得d老師都咁串啦...
好開心加入這個大家庭............

個仔今日派了成績表, 但係老師真的沒有講名次, 只係叫佢可以選 band 2 任何一間,
咁即係我個仔只係 band 2生, 咁現在自選可以邊2間呢? or 都可以駁下 band 1呢?

都心思思想報福建中學, 聽好多人講近年成績好好.........

Banding

福建中學是band 幾

寧波第二係Band2定Band3呢?

HI,
我個女都係知道是BAND 2 中了,我都唔知自行揀BAND 1尾定BAND 2頭好?
原帖由 beauty-wife 於 08-12-17 18:31 發表
個仔今日派了成績表, 但係老師真的沒有講名次, 只係叫佢可以選 band 2 任何一間,
咁即係我個仔只係 band 2生, 咁現在自選可以邊2間呢? or 都可以駁下 band 1呢? ...
我家有對雙子公主

me too , but 要交學費(雖然都唔算貴)...但我仲有個細的..
我成日見到呢間學校的學生好乖..搭車又主動讓座..
原帖由 beauty-wife 於 08-12-20 13:03 發表
都心思思想報福建中學, 聽好多人講近年成績好好.........
我家有對雙子公主

應該是band 2 頭.
原帖由 AVALI 於 09-12-21 15:23 發表
福建中學是band 幾
我家有對雙子公主

band 2
原帖由 ##21# 於 10-1-4 23:08 發表
寧波第二係Band2定Band3呢?
我家有對雙子公主

原帖由 kitty 於 10-1-13 14:10 發表
band 2   

唔知啲校風如何呢?