用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 RE:有無等緊IN宣幼的家長呀?一齊傾下
go

RE:有無等緊IN宣幼的家長呀?一齊傾下 [複製鏈接]

我囝囝今個月23號會IN 宣幼
知道宣幼學位少而且競爭大
所以我都係抱平常心去INTERVIEW
唔知有無等緊IN 宣幼既家長呢?
一齊傾下計呀!
   0    0    0    0

原帖由 car817ho 於 08-12-8 17:29 發表
我囝囝今個月23號會IN 宣幼
知道宣幼學位少而且競爭大
所以我都係抱平常心去INTERVIEW
唔知有無等緊IN 宣幼既家長呢?
一齊傾下計呀!

我阿女就22日去in呀, 我都係平常心啦, 我次次同阿女去interview, 我都係同佢講話去第二d學校同d老師玩咖咋, 唔會迫佢....

我都係22號in,有無人知道in D乜?

23, Dec. interview. But we are not arrange. Because my son was accepted KV. Good luck for your kid.

22 Dec 我估都好多人爭呀!之前去見創價又衰左,現在對我來說都好緊張呀! 不過anyway 緊張都無用,平常心law! 有無人知道會考乜呀?

係呀~我個囝之前都IN創價都係REJECTED左
都唔知創價的收生標準是什麼?
因我好多朋友都唔收? 反而有個全程喊的就收??

我囝囝依家讀緊迦南N1,所以就算宣幼同禮賢會都唔收
咪讀番迦南囉 !所以都係抱平常心去試一試!

唔知大家仲考左邊間幼稚園呢?
我囝囝考左: 又一村(收左讀上就班,不過無留位)  / 創價 (REJECT 左)

將會考:12月23日= 宣幼  / 1月2日= 禮賢會

我都考慮緊 in 唔 in ? 因為KV 已收。

嘩~你女女好叻呀!我囝囝被創價reject左,但
佢in創價時都做到老師既要求嫁!
可能佢比較內向喇!或者係我回答老師問題時唔係咁好喇!
咁你打算俾女女讀邊間呀?

原帖由 WanWah 於 08-12-9 15:59 發表
我女女  in Dec 22 - 3:00pm, 嗰日公司啱啱 Christmas Party... 不過都會去一試...
我女女暫時 創價同民生收咗, 民生俾咗留位費.
‹ 上一主題|下一主題