用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 BK應該報警拉人
go

BK應該報警拉人 [複製鏈接]

親子王國的管理層:

我覺得事態已經非常嚴重,絕對唔係普通的廣告,也不是惡作劇咁簡單,這些廣泛和持續性的破壞,已經可能構成刑事罪行。

網上罪行,不能姑息。數以萬計的家長多年來在這裡建立的溝通平台,怎可以被一位或一小撮別有用心的壞份子破壞?

我強烈建議BK管理層邀請警方商業罪案調查科介入調查,把不法之徒早日繩之於法,使BK論壇回復乾淨和健康。

Tommy
   0    0    0    0

同意, D post好煩...

原帖由 Tommy 於 08-12-7 23:12 發表
親子王國的管理層:

我覺得事態已經非常嚴重,絕對唔係普通的廣告,也不是惡作劇咁簡單,這些廣泛和持續性的破壞,已經可能構成刑事罪行。

網上罪行,不能姑息。數以萬計的家長多年來在這裡建立的溝通平台,怎可以被一位或一小撮 ...

我覺得一定係個位阿X sir教得唔好,所以被家長整估,幾個自稱為家長在咁多個topic都放阿sir個電話號碼任人聯絡,真係想打個電話問佢,究竟阿sir你得罪左邊個?

佢哋洗版的手法好差,將啲舊 post 推晒上黎,令我們有心討論的好難跟番啲thread,今朝六點半已經洗清哂尋日的討論,真討厭。

support,d 廣告好煩呀

親子王國的管理層:

網上罪行,不能姑息。數以萬計的家長多年來在這裡建立的溝通平台,怎可以被一位或一小撮 ...

唔似係廣告, 似針對果位人仕, 想人打電話煩佢
而家可以做既只有:
1, bam 晒果d account, 不過d account有可能係比人hack左黎出廣告
2, 唔比新account註冊一段時間
3, 報警備案, 查下係咪有人hack account

張Sir可能係比"行家"整蠱!

我都想打電話睇下係咪真有張sir此人...如果係真..報警備案果個應該係佢囉....

我們貼post 在"使用意見"分版,
表達我們對這些廣告的不滿!!

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D1

我都覺得唔係廣告咁簡單,此無聊人日日不分晝夜響唔同topic 度post張Sir個電話出嚟,一定別有用心!

但有點好奇怪,Anitachan123 & Yolandelee,係用同一個email account 登記,個account係netvigator的,首先,只有netvigator的客戶才可能擁有netvigator的account,如她們不是本人,無理由肯比錢申請服務,從而有一email accountt用做整蠱瓜。雖然,我在另一邊提出質問時,她們曾解釋那email account 是那為亞sir 給她們作為開account 之用,咁無理由連email account 的password都比你瓜。第二,這account 一定是active的, 因在BK登記完,會send confirmation 去email account才確應的。到ne2日,就登記用另一個名(Lind...)唔記得係物,今次就隱藏個email了。
單看這點,就應該系賣廣告,但這樣的賣廣告,只會適得其反,係靠害?
好懸疑,好似做緊福爾摩斯。

原帖由 dabbycheung 於 08-12-8 10:15 發表
我都覺得唔係廣告咁簡單,此無聊人日日不分晝夜響唔同topic 度post張Sir個電話出嚟,一定別有用心!

又可能佢精神有問題,

原帖由 bubblex2 於 08-12-8 10:06 發表
張Sir可能係比"行家"整蠱!

我都想打電話睇下係咪真有張sir此人...如果係真..報警備案果個應該係佢囉....

bubblex2
同意。

我地每次留言都有ip address留在bk的,就算用幾多個ac都係相同ip address的,要查一定查到的.

點解"升中派位"係無版主呢??平日已經有班人係度搵交鬧,攪到有料的人走晒,家陣俾人不停灌水都無人理.

醒目開學勳章 王國長老

The Most Inspiring English Tutor

My son and my friends' have been using a tutor's service for a few years and they have shown remarkable progress.

If you live near to Tseung Kwan O and want to use his service, you can call   9821 xxxx.

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1692621

又來啦

!!!同意!!!!

親子王國的管理層:

我強烈建議BK管理層邀請警方商業罪案調查科介入調查,把不法之徒早日繩之於法,使BK論壇回復乾淨和健康。

同意。

Please take immediate action!!

原帖由 eviepa 於 08-12-26 08:43 發表

同意。

醒目開學勳章

hi,

yes!真的非常惹人討厭的!!

yuk hei mun:;pppp: :;pppp:

原帖由 johnny_tangcy 於 08-12-8 11:20 發表
我地每次留言都有ip address留在bk的,就算用幾多個ac都係相同ip address的,要查一定查到的.

點解"升中派位"係無版主呢??平日已經有班人係度搵交鬧,攪到有料的人走晒,家陣俾人不停灌水都無人理. ...

BK的市場好大架,補習搵到錢唔在講啦,以呢個"升中派位",攪升中講座,面試班已經係大生意來的.

BK除咗係hard sell 廣告外,還有班職業打手係度,佢地負責鬧走班"有料人",否則所有家長都係BK找到答案,仲邊有人參加佢地啲升中講座,面試班.

007, wahyanpooh...等,就因此而氣走的.

‹ 上一主題|下一主題