用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 40區- 深水埗 ~ 除左英華有邊間係band 1男女校??? ...
go

40區- 深水埗 ~ 除左英華有邊間係band 1男女校???

想請問:-

40區- 深水埗 ~ 除左英華有邊間係band 1男女校

SFA 啦!

原帖由 黃巴士 於 08-12-7 18:51 發表
想請問:-

40區- 深水埗 ~ 除左英華有邊間係band 1男女校  

原帖由 wynma 於 08-12-8 12:33 發表
SFA 啦!

請教吓 : 則係中文學校名邊間?? 係米私校??

黃巴士

原帖由 黃巴士 於 08-12-8 14:09 發表

請教吓 : 則係中文學校名邊間?? 係米私校??

黃巴士

係米聖方濟各?? 係米私校??
如果係SFA, 有無"關係"嘅幼稚園???

黃巴士

係聖方濟各, 係私校, 佢冇幼稚園ga, 但聽講讀St. Catherine, Kentville & York 等等的幼稚園, 有很多小朋友都入左 SFA. 但我都係聽番嚟的, 唔知真唔真架!

原帖由 黃巴士 於 08-12-8 14:11 發表

係米聖方濟各?? 係米私校??
如果係SFA, 有無"關係"嘅幼稚園???

黃巴士

原帖由 wynma 於 08-12-8 16:15 發表
係聖方濟各, 係私校, 佢冇幼稚園ga, 但聽講讀St. Catherine, Kentville & York 等等的幼稚園, 有很多小朋友都入左 SFA. 但我都係聽番嚟的, 唔知真唔真架!

WYNMA,

Thank for your information!!!
我都聽講係咁!!

咁我想問40區津貼/資助BAND 1男女小學, 係米無麥CHOOSE??

黃巴士

英華是直資男校。

其實我唔清楚津校D資料架, 唔好意思!

原帖由 黃巴士 於 08-12-8 18:18 發表

WYNMA,

Thank for your information!!!
我都聽講係咁!!

咁我想問40區津貼/資助BAND 1男女小學, 係米無麥CHOOSE??

黃巴士

劍鳴都有1x%入聖方濟各
http://www.keenmind.com.hk/zh/primary.htm

小學有分 brand

他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]