用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 in過2009-2010年蘇浙K1的媽咪請入來啦!
樓主: sweet6138
go

in過2009-2010年蘇浙K1的媽咪請入來啦! [複製鏈接]

原帖由 豬仔肥媽咪 於 08-12-11 09:54 發表
albb:
你果的問題, Miss 全部都冇問我同囝囝
去到淨係 Miss 同囝囝對話
Interview大約係咁樣:
比咗幾個塑膠公仔可以手拖手有color果的 ,然後同囝囝講, 而家去公園玩, 你會同邊個一齊去玩呀!!
囝囝對話之中, 又講又笑 ...

大家覺得蘇浙怎様?如果蘇浙和維多利亞你們會選擇那間學校呢?我去 interview 時,我很喜歡蘇浙全普通話和小朋友對答!

我就選擇蘇浙, 因為囝囝而家就係讀緊維多利亞
我真係好想轉去"蘇浙"

原帖由 popoau 於 08-12-11 19:16 發表

大家覺得蘇浙怎様?如果蘇浙和維多利亞你們會選擇那間學校呢?我去 interview 時,我很喜歡蘇浙全普通話和小朋友對答!

原帖由 豬仔肥媽咪 於 08-12-11 20:31 發表
我就選擇蘇浙, 因為囝囝而家就係讀緊維多利亞
我真係好想轉去"蘇浙"

你囝囝係維多利亞讀哪一級呢?有無考過蘇淅?維多利亞有咩唔好?我佷怕幫我個仔選擇錯誤,真令我頭痛

我地都係全普通話提問,  有d 要我翻譯先識答
一開始亞囡同老師講!早安(普)
亞囡手揸自己file知料!老師叫佢比老師!
亞囡遞上還講多一句謝謝妳(普)
老師問家長:
1平時邊個照顧小朋友?
2選擇讀上午班定下午班?

老師問小朋友:
1)你叫咩名? ok(普答)
2)你幾歲? ok(廣答)
3)台面生果, 老師問咩東西? ok(廣答)
4)問書面的公仔係嘜? ok(英答)
5)將生果攞比爸爸媽媽?ok(做好)
6)問眼,口,鼻子在那裡? 眼:(指住)口:(打開),而最後一様竟然答未有啦(普答),比佢吹脹
7)問亞女頭上夾仔係有幾多個夾,什麼公仔,什麼顏色?ok用手巨起兩隻手指,公仔就答(妹妹唔記得左)老師提佢,佢竟然答(唔好問!問第二樣!)   顏色佢答(妹妹唔講妳知!)我立即問佢係咪妳唔識!佢笑笑口指住爸爸件衫!(因爸爸穿藍色外套)
8)假期去那裡玩!亞囡答去公園sir sir sir (sir滑梯)
最後老師送個匙扣比佢!謝謝妳老師(普) 講再見(普)bye-bye推翻好張櫈.
我地in10:30點

請問大家有否收到錄取信呢?如果有,請快點來報喜吧
‹ 上一主題|下一主題