用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 游水
樓主: Era
go

游水 [複製鏈接]

Era,

入到邊間唔緊要, 都只係一個開始, 小朋友和家長都有好多野要學, 始終學習是終身的

希望妳囝囝會可以快點投入英華這個大家庭啦

原帖由 Era 於 08-12-18 13:38 發表
以上咁多位家長,我終於可以講啦,我地唔洗揀啦,因為係冇得揀. 囝囝一定會入英華呢個大家庭啦. 各位前輩,多多指教.

KLLP

所以咪就係要講:多多指教囉,等緊你地教架.

我都相信囝囝會好快好鍾意學校既啦,而家好期待6月既家長日呀.
原帖由 KLLP 於 08-12-18 15:13 發表
Era,

入到邊間唔緊要, 都只係一個開始, 小朋友和家長都有好多野要學, 始終學習是終身的

希望妳囝囝會可以快點投入英華這個大家庭啦
http://era-central.blogspot.com/

congrate! you can have a relieve now and enjoy last year of kindergarten.

醒目開學勳章

era
歡迎你地加入!
咪叫"前輩"...
佢地好多都係後生靚女靚仔來嫁咋

係呀, 真係好多靚女靚仔 (同阿仔似姐弟多0的的靚媽咪 )

不過, 都真係有我呢類的老人家架

原帖由 010 於 08-12-19 10:25 發表
era
歡迎你地加入!
咪叫"前輩"...
佢地好多都係後生靚女靚仔來嫁咋

醒目開學勳章

kllp
你又作大

era
總之唔使分前輩後輩
都是好家長互相交流便可以囉!

原帖由 KLLP 於 08-12-19 11:48 發表
係呀, 真係好多靚女靚仔 (同阿仔似姐弟多0的的靚媽咪 )

不過, 都真係有我呢類的老人家架

010,

妳唔駛安慰我啦...我明白事實始終都係事實..我已經接受左啦...

Era,

係law...妳唔好叫前輩啦...等我係BK扮下細都好呀

歡迎妳同其他未來P1家長多的上來交流下的教仔心得

原帖由 010 於 08-12-19 11:56 發表
kllp
你又作大

era
總之唔使分前輩後輩
都是好家長互相交流便可以囉!

010,kllp

咁難得先有機會扮下細,做下後輩,仲唔叫番夠本咩?

頭先想搵多d去英華返學既交通工具,無意中睇到yahoo衛星圖,乜原來天台都有個球場架?照計pe堂都唔會特別多,咁多數乜野時候會用呀?
http://era-central.blogspot.com/

smartcar

多謝,而家都係心急,不過係心急等緊快d有家長日,快d買校服.請問書包係咪冇指定款呀?
原帖由 smartcar 於 08-12-19 10:12 發表
congrate! you can have a relieve now and enjoy last year of kindergarten.

醒目開學勳章

era
好耐無上來,係咪決定左啦!

<天台都有個球場>
好似星期六有課外活動用嫁

其實校服而家都可以自已去買...
但咁早買定怕到時唔岩身喎

書包無指定款.同一般學校一樣.各式其式
以前SPI出過一隻YW學校,
去年有人問過代理話買晒無出啦.
但我見過款式其實都唔吸引!

你留意温隻保咁重同岩仔仔身型就得嫁啦!

多謝你咁詳盡既解答.

唔洗決定啦,係人地唔收呀!   
原帖由 010 於 09-1-7 12:13 發表
era
好耐無上來,係咪決定左啦!

<天台都有個球場>
好似星期六有課外活動用嫁

其實校服而家都可以自已去買...
但咁早買定怕到時唔岩身喎

書包無指定款.同一般學校一樣.各式其式
以前SPI出過一隻YW學校,
去年有人問過代理話買 ...

era,

我來搭訕,仲記得去年仔仔來考英華時,他向我表示好鍾意英華,話一定要在英華讀,都未收佢,佢已同人講小學讀英華 ,最經典去考高主教,老師問佢今日來考什麼學校,佢同老師講唔知,我一年班會讀英華小學,可是去之前已同佢講過好多次 ,所以你仔仔已好合作

原帖由 Era 於 08-12-4 10:01 發表
我都成日有同佢講,游水好好玩,又有用...不過暫時佢都未有反應.

我都好希望佢對英華有感情呀,可惜暫時佢仍然係鍾情另一間直資呀!佢來in左兩個round,一共3次,佢每次都係響in之前細細聲同我講:其實我唔係想 ...

傑西

咁我個囝都唔好得幾多咋,入到本來都大家叫晒一聲早晨.然後林校長叫佢講:叫校長早晨呀.
點知我個囝無啦啦講:校長早晨!
攪到我地幾尷尬呀!

佢有個好friend既同學仔,考左女拔之後就記住呢間學校.有次佢媽咪唔在場,佢突然大大聲咁話:女拔都收左我呀!
好多其他家長都聽到,佢個媽又係尷尬c!

原帖由 傑西 於 09-1-8 08:06 發表
era,

我來搭訕,仲記得去年仔仔來考英華時,他向我表示好鍾意英華,話一定要在英華讀,都未收佢,佢已同人講小學讀英華 ,最經典去考高主教,老師問佢今日來考什麼學校,佢同老師講唔知,我一年班會讀英華小學,可是去之前已同佢 ...
‹ 上一主題|下一主題