用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: chun12
go

2009 P1

Add oil together!

仔仔手冊都寫了, 是10/6考電腦.

明天就考中默. 昨晚同仔仔溫, 錯了17個字. 點算呀!

原帖由 bobomama 於 10-5-24 14:14 發表
應該係堂上考啦! 我係手冊都見到mark左炸!

至於eng dict, 係呀....我都記得果頁係無mud內容嫁! 仲好, 溫少頁

咦...電腦科考試, AB晝唔係同步既?

係啦....我以為默過晒會好d, 但原來1早俾返老師, 個仔溫習時又唔集中, 尋晚溫到好夜....
點算....我仔都錯好多....

仲有普通話, d聲調亂晒龍......唉.......

原帖由 DorisTSL 於 10-5-26 07:18 發表
仔仔手冊都寫了, 是10/6考電腦.

明天就考中默. 昨晚同仔仔溫, 錯了17個字. 點算呀!

我估係仔仔星期四上電腦堂.  今個星期四安排了考試, 所以要在8/6後考.
普通話......要等今晚溫完中默後才開始.  我估小一的普通話不會太深, 所以沒有迫他多讀.  就算溫, 都只是聽CD (因我自己唔識, 好失禮!)

原帖由 bobomama 於 10-5-26 09:23 發表
咦...電腦科考試, AB晝唔係同步既?

係啦....我以為默過晒會好d, 但原來1早俾返老師, 個仔溫習時又唔集中, 尋晚溫到好夜....
點算....我仔都錯好多....

仲有普通話, d聲調亂晒龍......唉.......

...

昨晚同仔仔溫默書.  他由錯17個字變成8個.溫完一次已經是9.30pm.  見他已好攰, 所以都算!

明天是英默, 大家努力!

原帖由 DorisTSL 於 10-5-26 11:50 發表
我估係仔仔星期四上電腦堂.  今個星期四安排了考試, 所以要在8/6後考.
普通話......要等今晚溫完中默後才開始.  我估小一的普通話不會太深, 所以沒有迫他多讀.  就算溫, 都只是聽CD (因我自己唔識, 好失禮!)

...

加油

仔仔還有電腦科就考完試了.  時間過得好快, 轉眼就一年了.  看到仔仔在這一年進步了不少, 他很喜歡學校, 很喜歡他的老師和同學.

原帖由 bobomama 於 10-6-2 09:07 發表
加油

原帖由 DorisTSL 於 10-6-9 14:31 發表
仔仔還有電腦科就考完試了.  時間過得好快, 轉眼就一年了.  看到仔仔在這一年進步了不少, 他很喜歡學校, 很喜歡他的老師和同學.

仔都係好鍾意間學校老師和同學,回想起幼稚園果3年
一著學服佢就喊叫救命. .
日子過得真快.

已經plan緊各式暑期興趣班俾阿仔, 好好享受暑假

希望.....唔好咁多暑期作業啦

9月再作戰

在這裡讀書既小朋友, 我估都無mud邊個唔喜歡踢足球, 足總有個summer course, 或者你地既小朋友會有興趣!

http://www.hkfa.com/zh-hk/load_page.php?pid=162

有冇小一媽咪(升小二)可以送出以下小一舊書?

小一舊書
  • 朗文常識﹙第二版﹚ 1A,1B,1C,1D
  • 新一代數學﹙第二版﹚ 1A,1B,1C,1D
  • 視覺藝術之旅 1A, 1B

many thanks
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five