用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 東區邊間小學的老師有愛心D(2月終於可以轉校了) ...
樓主: purplem722
go

東區邊間小學的老師有愛心D(2月終於可以轉校了) [複製鏈接]

聽到你小朋友讀得開心又學到野..... 做阿媽既都安樂D

原帖由 purplem722 於 09-3-1 15:11 發表
估唔到仲有朋友留意到呢個post
咁等我同大家報告下小朋友的最新情況先
返左學已經三個半星期
開始慢慢適應學校的生活
有時都會返黎講下學校D野
講下同學仔的姓名咁
星期五放學返黎
弟弟話哥哥今日英文串字比賽攞左冠 ...

原帖由 gordon12 於 09-3-1 22:25 發表
聽到你小朋友讀得開心又學到野..... 做阿媽既都安樂D

係呀
見到佢地咁都無咁擔心
開學之前都十五十六架
唔知今次的選擇啱唔啱
而家可以放心D
我家有三寶:大寶靚仔、二寶活潑、三寶可愛

多謝charlotte_mom refer lee個topic比我睇
亦多謝purplem722的資料...
我原本諗住去此校叩門的了, 因我見佢'自行'的學位都派吾晒, 諗住去叩lee間的機會大了, 原來係有原因的..
再thank you.
http://hk.myblog.yahoo.com/

C火...今朝仲手多遞咗表去呢間學校添...!上年就係因為聽我朋友講話佢囝囝讀得好好,今年升中仲派咗去張X珊添...原來今年轉咗校長...睇黎我又要幫我仔搵過其他學校...

查實我想知依家太古小學OK唔OK...?
你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效,是由心發出.

我剛收到風
有之前慈幼的同班同學終於揾到學校轉校升讀小二
同學校主任講退學
而因為已經停課小朋友唔駛再返學
所以將那班主任的惡行講晒比主任聽
雖然佢地未必會有d咩行動
起碼講左出黎都大快人心
據那位家長講
佢有朋友的囝囝本來自行分配學位時都報左慈幼
但幾個月前決定唔讀呢間
好彩都能轉返入哥哥讀緊的小學
我家有三寶:大寶靚仔、二寶活潑、三寶可愛

各位東區的媽咪你好呀,

我囝囝2010將會入讀小一, 請問14綱的大家有什麼心水呢? 謝謝!
‹ 上一主題|下一主題