用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 油蔴地天主教小學(海泓道) 2009年09月 入讀油天(海泓道)的家長, 請進! ...
樓主: rc2003
go

2009年09月 入讀油天(海泓道)的家長, 請進!

原帖由 luibee76 於 09-10-9 19:39 發表
I do not resigter any extra course for my son, its because he had lot of homeworks and dictation. For me also very tried!

We need time to adjust a new life, i only let him join extra English course  ...

Hi, can you share where's the English Center your son is studying?

All 1B classmates,

你地有冇login 內联網? 我地可以上網傾計, 又可以contact 老師, 仲可以睇到龍虎榜.

回覆 1# Icycream 的文章

請問o係内聯網邊個位置可以 contact 老師?

用家長 account login 定係 學生 account login?

原帖由 wutracy49 於 09-10-28 10:39 發表
請問o係内聯網邊個位置可以 contact 老師?

用家長 account login 定係 學生 account login?

你可以login 家長a/c 的 imail. or login 學生a/c 課室地帶-同學錄都可以send mail俾同學/老師/校長.

Thanks, Icycream.

另外, 又想問下"中&英文每日一篇"個網址係咩?

搵左好耐都搵唔到, 激鬼死!

原帖由 wutracy49 於 09-10-28 18:05 發表
Thanks, Icycream.

另外, 又想問下"中&英文每日一篇"個網址係咩?

搵左好耐都搵唔到, 激鬼死!

Tracy,

用小朋友個LOGIN A/C 入內聫網-校外網就見到. 好似要付款的.

BTW, 我昨天問班主任那些網上龍虎傍排名係點計分? 計入考試分嗎?  救命!!. 個班主任10問10唔知.  話CHECK左手冊回覆WOR. 所以唔好寄望老師/校長會回覆我地EMAIL LA.

回覆 1# Icycream 的文章

終於搵到中文既每日一篇喇~~ (幾經辛苦)

但仲未搵到英文每日一篇呀..... 唉~~

send 左 email 問老師, 又無人覆....

另外, 我諗個龍虎榜唔會計分掛.... 每日一篇要俾錢, 唔係個個家長都參加左架喎....

原帖由 wutracy49 於 09-10-29 12:51 發表
終於搵到中文既每日一篇喇~~ (幾經辛苦)

但仲未搵到英文每日一篇呀..... 唉~~

send 左 email 問老師, 又無人覆....

另外, 我諗個龍虎榜唔會計分掛.... 每日一篇要俾錢, 唔係個個家長都參加左架喎.... ...

終於問到喇. 何sir話那裡show的是login 次數. 不計分的. 不過, 有野問老師, 最好寫手冊.

是否一定要20分才可以入油天? 我個女得15分? 叩門都唔知收唔收?

學校是否會放古典音樂比小朋友聽住黎做野?

有分精英班 / 資優班嗎?

Nope & nope.

原帖由 shirleyshek 於 10-7-6 11:27 發表
學校是否會放古典音樂比小朋友聽住黎做野?

有分精英班 / 資優班嗎?

請問各位家長, 有沒有沙田小瀝源往新油天的褓母車資料, 因學校沒有該路線, 萬分感謝!