用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 油蔴地天主教小學(海泓道) 2009年09月 入讀油天(海泓道)的家長, 請進! ...
樓主: rc2003
go

2009年09月 入讀油天(海泓道)的家長, 請進! [複製鏈接]

Hi,

Anybody has enrolled the badminton course?  have you bought the racket?  The long one or short one?

有乜理由用小朋友個帳號先睇到嫁~

有無人中左單簧管?

好似好那貴~

Icycream & Pakheichris

pls check PM.

Siupai

女女参加左羽毛球興趣班,琴日第一日上堂,一個教練教差不多25-30人,點教呢? 唔怪得o甘平呢 !

原本報左大提琴,後尾都係改返小提琴(因學緊2個月),今日第一堂,食飯得20分中,都唔知食得幾多.

想問下有冇小朋友被老師選左樂器尖子班呀,亞女被選為長笛,仍在考慮中.

原帖由 angellauwc 於 09-10-5 14:29 發表
女女参加左羽毛球興趣班,琴日第一日上堂,一個教練教差不多25-30人,點教呢? 唔怪得o甘平呢 !

原本報左大提琴,後尾都係改返小提琴(因學緊2個月),今日第一堂,食飯得20分中,都唔知食得幾多.

想問下有冇小朋友被老師選 ...

Angel,

我囡今日第一日上非洲鼓, 唔知情況點? 羽毛球就落選了.

單簧管就被選中入尖子班, 但大提琴支票已入數, 所以只好放棄. 實在太多野學了. 我要取捨一d興趣班.

原帖由 Siupai 於 09-10-3 17:06 發表
Icycream & Pakheichris

pls check PM.

Siupai

siupai,

我已問囡囡, 佢話識你小朋友, 坐佢後幾個位. 她說他是一個乖孩子.

ALL,

那聽話菠蘿包獎, 有個同學仔李xx出現了2次名. 同一個月? 有冇人知點解既?

請問咩野係"菠蘿包獎"?

原帖由 Icycream 於 09-10-5 17:02 發表

Angel,

單簧管就被選中入尖子班, 但大提琴支票已入數, 所以只好放棄. 實在太多野學了. 我要取捨一d興趣班. ...

你又係單簧管?

知唔知使唔使自己買?

回覆 3# Icycream 的文章

聽話菠蘿包真係唔知嘜野黎,問亞女佢又話唔知.

原帖由 Icycream 於 09-10-5 17:02 發表

Angel,

單簧管就被選中入尖子班, 但大提琴支票已入數, 所以只好放棄. 實在太多野學了. 我要取捨一d興趣班. ...

學埋單簧管啦. 羽毛球唔係報左名就有位o羊.
功課開始多啦,學太多野真係好辛苦呀.  係呢,之前收唔到你既pm,可以再re-send一次嗎?

原帖由 莎莎爸 於 09-10-6 12:41 發表

你又係單簧管?

知唔知使唔使自己買?

我放棄左喇. d活動confirmation有d好遲先收到. 之前又俾左$. 見功課又多. 非洲鼓/大提琴都想cancel tim ar.

原帖由 angellauwc 於 09-10-6 13:32 發表
聽話菠蘿包真係唔知嘜野黎,問亞女佢又話唔知.

聽話菠蘿包咪就係乖學生獎lor. 老師提名架. btw, 我唔記得pm過你咩野tim.

學校網頁有中秋節相睇呀, 都幾多, 快d搵下見唔見你地d仔仔女女啦, 我個女有9張呀~~

icycream,
pls check pm.

all,

自製 中文(筆順)生字練習簿

http://src.tpc.edu.tw/eword/index.asp

中文筆順的網站
http://www.cchar.com/education/hong-kong-student/chinese-for-hong-kong-student.php

Thanks, Icycream~~

I do not resigter any extra course for my son, its because he had lot of homeworks and dictation. For me also very tried!

We need time to adjust a new life, i only let him join extra English course outside school!

我個仔就無學羽毛球 , 但一樣學小提琴同尖子班既長笛, 聽日lunch後就第一堂長笛啦, 唔知會點樣呢?

原帖由 angellauwc 於 09-10-5 14:29 發表

想問下有冇小朋友被老師選 ...

‹ 上一主題|下一主題