用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 油蔴地天主教小學(海泓道) 2009年09月 入讀油天(海泓道)的家長, 請進! ...
樓主: rc2003
go

2009年09月 入讀油天(海泓道)的家長, 請進!

真奇怪??仲未有"課室地帶"內的"班相簿"?唉~冇相睇!!

原帖由 ansoncally 於 09-9-24 18:47 發表
真奇怪??仲未有"課室地帶"內的"班相簿"?唉~冇相睇!!

聽日"和班主任有個約會"問下班主任何老師先....

hi all,

我上星期去左做午膳義工, 一年級d小朋友都幾叻呀, 全程自己食, 又識食前用湿紙巾抺手, 食完仲識整張台自己抺一次.  有個1c班小男生唔知是否有潔癖?!連枱腳都抺埋.

不過話時話, 那裡既午飯睇落唔吸引, 無尼味道似的. 所以有大部份人食唔完, 當然都有幾個舉手添飯餸, 可能那天有栗米茄汁.

各位好, 我已經寫左email俾老師問點解無學生地帶, 因為我知道高年級果d a/c 係有學生地帶既, 但p1果d 就無....好奇怪

原帖由 Icycream 於 09-9-23 17:05 發表

係丫. 我數過有咁多. 最衰我上個week係新學年主日學見到校長無同佢反映tim.

羽毛球班我都好似報左但無回覆. 音樂老師收左我報既大提琴班, 不過只有3個學生, 要加多幾百元. 我唔知應唔應該俾佢上呀. 因為學校又注 ...

我個仔原本都參加左大提琴呀, 不過老師都話少人報, 所以要轉2人班, 我後尾同個仔商量完, 都係決定轉左報小提琴啦!

26號又出左張新通告, 話用學生 login 就可以入去課室地帶, 但我試過, 都係無......... 激死~~

原帖由 rc2003 於 09-9-28 15:17 發表

我個仔原本都參加左大提琴呀, 不過老師都話少人報, 所以要轉2人班, 我後尾同個仔商量完, 都係決定轉左報小提琴啦!

icy, 私人教授, 抵喎~

入左單簧管班

觀看小一生午間生活照片
開始日期:        2009-09-26
發佈人:        何偉途 老師 (校內宣佈)
目標小組:        全校
內容:        請小一生家長讓學生登入戶口後,到課室地帶中的班相簿"觀看小一生午間生活照片".

課室地帶

Icycream,

多謝你報料,令我地d唔得閒嘅媽咪知道多d學校情況!
如有新料,繼續報導呀....嘻嘻

原帖由 Icycream 於 09-9-28 00:00 發表
hi all,

我上星期去左做午膳義工, 一年級d小朋友都幾叻呀, 全程自己食, 又識食前用湿紙巾抺手, 食完仲識整張台自己抺一次.  有個1c班小男生唔知是否有潔癖?!連枱腳都抺埋.

不過話時話, 那裡既午飯睇落唔吸引, 無尼 ...

rc2003,

唔該晒你反映俾老師聽,我好心急想睇相呀......

原帖由 rc2003 於 09-9-28 15:13 發表
各位好, 我已經寫左email俾老師問點解無學生地帶, 因為我知道高年級果d a/c 係有學生地帶既, 但p1果d 就無....好奇怪

各位媽咪,

今日好跨張呀,阿仔放學成身濕哂,
你哋記住俾件雨褸佢哋番學呀!

原帖由 ansoncally 於 09-9-28 22:35 發表
rc2003,

唔該晒你反映俾老師聽,我好心急想睇相呀......

我問左個四年級家長

佢地有課室地帶

09月29日        小一生活照片
何偉途 老師 [校內宣佈]

小一生活照片
開始日期:        2009-09-29
發佈人:        何偉途 老師 (校內宣佈)
目標小組:        全校
內容:        由於之前的更新出現問題,部份小一學生未能出現課室地帶,現已修理妥當.

請小一生家長讓學生登入戶口後,到課室地帶中的班相簿"觀看小一生午間生活照片".

對之前未能觀看相簿之家長,謹此致歉.

唔work, send 左個mail俾何生.

我work 啦, 已經睇到學生地帶啦, 不過映唔到自己個仔既, 真係有d唔開心添!

記得要用小朋友既a/c login呀, 家長既a/c係無架

原帖由 rc2003 於 09-9-30 10:40 發表
我work 啦, 已經睇到學生地帶啦, 不過映唔到自己個仔既, 真係有d唔開心添!

記得要用小朋友既a/c login呀, 家長既a/c係無架

Me too.