用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖保羅堂 vs 根德 vs 培正
go

聖保羅堂 vs 根德 vs 培正

想問吓大家對這三間幼稚園的看法, 比你地選, 會選邊間?

of course st paul la.

原帖由 micmic40 於 08-11-24 09:48 發表
想問吓大家對這三間幼稚園的看法, 比你地選, 會選邊間?

thanks for reply

其實st paul church已經收了我個仔, 但本身住元朗, 要讀就要全家搬, 我地仲有兩隻大牧羊, 但讀其他兩間就可每天車出車入, 真係要好好諗吓

兩隻大牧羊

咁講真........if你已準備車出車入, 去st paul 都5會用多好多時間.

原帖由 micmic40 於 08-11-24 12:56 發表

其實st paul church已經收了我個仔, 但本身住元朗, 要讀就要全家搬, 我地仲有兩隻大牧羊, 但讀其他兩間就可每天車出車入, 真係要好好諗吓

考前沒考慮若真的收會如何安排交通嗎? 不如等其餘兩間也公佈結果才真正考慮吧.

原帖由 micmic40 於 08-11-24 12:56 發表

點解要考d咁遠嘅學校?
無諗過小朋友返學好辛苦架?
如果搬就好d啦

如果唔理地點, 只選學校, 我 like St. Paul 多 d !

我地真係諗住會跟亞仔搬, 所以選校時都無乜地區限制, 只要學校好又收就無問題, 只係頭痛邊間會好些? 可能對亞仔太有信心了'-', 或者等三間都有結果再去搵樓啦