用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 收到信啦, 12月中比留位費
樓主: KG
go

收到信啦, 12月中比留位費

傻啦! 大家分享下啫~

但我又諗人地上課的日子又未必可以比你入去睇喎~

By the way, 聖母明天去留位啦~ 我會早上去, 到時睇下見唔見到你...hehe~

原帖由 晞晞豬 於 08-12-8 22:26 發表

有個朋友佢之前都係有幾間收咗, 佢特豋約要返學既時間去睇, 佢話先睇到真野喎, 咁我又覺得係喎, 好似咩open day呀咁, 無上堂既日子, 好難睇到miss點對d小朋友.... 又或者小朋友上堂既情況~

不過我都係多口講句啫~ ...

原帖由 rebeccachor 於 08-12-9 09:45 發表
傻啦! 大家分享下啫~

但我又諗人地上課的日子又未必可以比你入去睇喎~

By the way, 聖母明天去留位啦~ 我會早上去, 到時睇下見唔見到你...hehe~

我都會早上去, 不過......唔知會唔會訓到 "黃朝百晏" 哈哈哈哈

哈! 你就好啦, 可以瞓晏d, 我就唔得啦, 細女仲係同我瞓, 所以佢起身, 我就要起身啦~

原帖由 晞晞豬 於 08-12-9 11:54 發表

我都會早上去, 不過......唔知會唔會訓到 "黃朝百晏" 哈哈哈哈

原帖由 rebeccachor 於 08-12-9 12:36 發表
哈! 你就好啦, 可以瞓晏d, 我就唔得啦, 細女仲係同我瞓, 所以佢起身, 我就要起身啦~

我今晚要ot, 咁要留阿囡响婆婆度, 明天先接番佢, 所以~~ "黃朝百晏"~~~

不過就算星期六&日, 我都會同阿囡訓到十點幾先起身~~~hohooo!!!

你好,我的女兒沒有去聖母小學,她去了一間英文小學。因為那時聖母是全女童,我的老公不想她由幼稚園到中學都是女校,所以在k2我就開始幫女兒找尋其他小學。為甚麼我說它英文not good,因為在聖母從未試過默書,finish k3 she only learned a to z over there。我要自己額外教她英文和數學,先可以去考其他學校。至於聖母小學深唔深,聽我的朋友講,我個人覺得不是太深,至少它是母語。但是聖母我都覺得它是一間好學校,我的女兒都好快樂在那3年裡,所以你想一路讀至小學,聖母是ok 的。至於民生我以前考倒都放棄,因為我感覺d老師不太有愛心和地方好密有迫的感覺。希望幫助倒你們,因為以前我都好像你們考成6、7間學校,然後分析先至簡。but anyway wish u all luck!

原帖由 mamapeggie 於 08-12-10 18:52 發表
你好,我的女兒沒有去聖母小學,她去了一間英文小學。因為那時聖母是全女童,我的老公不想她由幼稚園到中學都是女校,所以在k2我就開始幫女兒找尋其他小學。為甚麼我說它英文not good,因為在聖母從未試過默書,finish k3 she on ...

多謝你的分享~
其實我都有唸過自己再俾佢上d英文班, 打好d個英文底子~~

Dear Mamapeggie,
可以說一下的女兒去了那一間小學讀嗎...

原帖由 mamapeggie 於 08-12-10 18:52 發表
你好,我的女兒沒有去聖母小學,她去了一間英文小學。因為那時聖母是全女童,我的老公不想她由幼稚園到中學都是女校,所以在k2我就開始幫女兒找尋其他小學。為甚麼我說它英文not good,因為在聖母從未試過默書,finish k3 she on ...