用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 收到信啦, 12月中比留位費
樓主: KG
go

收到信啦, 12月中比留位費

原帖由 hungcat 於 08-11-24 19:16 發表
anyway, i will try...but I'm very worry.....can't sleep ar....poor !!!

me 2 ar

原帖由 晞晞豬 於 08-11-24 22:54 發表
hungcat & puipui28,

加油呀!!希望在明天!!

thanks 呀,你女幾月架?

原帖由 PUIPUI28 於 08-11-24 23:23 發表

thanks 呀,你女幾月架?

puipui28,

我囡係06年10月bb~

你仲有邊間等緊result or 未interview??

原帖由 晞晞豬 於 08-11-22 17:44 發表

8號interview當日係唔係約咗下午見 (即係第二日先去攞表格呢)??

會唔會問下學校可否轉am class?? 定你唔會考慮呀?

其實我都重考慮當中,因我個嗰係仔,始中升唔到小學.我揀聖母,係因為我由幼稚園讀到中學,都覺得呢間學校係品德方面都教得好好.(尤其係修女教)所以你們考到真係要恭喜晒!

原帖由 fiona_1103 於 08-11-25 11:33 發表

其實我都重考慮當中,因我個嗰係仔,始中升唔到小學.我揀聖母,係因為我由幼稚園讀到中學,都覺得呢間學校係品德方面都教得好好.(尤其係修女教)所以你們考到真係要恭喜晒! ...

Fiona,

咁囝囝就唔同講法, 可能會有其他更好既選擇.

我都覺得除咗成績既培養外, 品德都好重要.  之前都site visit過聖母中&小學, 見到d學生都有善, 唔會話好似d wet仔wet妹...... 得到你依個真人(聖母幼稚園讀到中學)既反映, 我都開心, 暫時無選擇錯誤, 再落嚟就要睇下阿囡既做化!!

原帖由 晞晞豬 於 08-11-25 10:19 發表

puipui28,

我囡係06年10月bb~

你仲有邊間等緊result or 未interview??

我女係12尾超細b,其實聖母係我首選, 其他等緊in就創價和宣道,
但我老公一向唔想個女去咁遠返學,佢知道聖母收左呀女,佢都唔想再去in其他喇!!

原帖由 PUIPUI28 於 08-11-25 11:51 發表

我女係12尾超細b,其實聖母係我首選, 其他等緊in就創價和宣道,
但我老公一向唔想個女去咁遠返學,佢知道聖母收左呀女,佢都唔想再去in其他喇!!

創價和宣道都係好學校喎~~ in咗先好d喎! 雖然聖母收咗, 但係pm class嘛, 一邊寫信排waiting am class, 一邊in埋第二d學校~~ 買個保障!!

puipui28, hungcat & 晞晞豬

我都好想寫信去轉上午班排 waiting list 呀!
唔知有無用呢?

原帖由 mingming0925 於 08-11-25 14:25 發表
puipui28, hungcat & 晞晞豬

我都好想寫信去轉上午班排 waiting list 呀!
唔知有無用呢?

寫咗先~ 試過好過唔試嘛!! 你有無轉上午班既信?? 我之前問定bk d媽咪, 都有一封响度, 你要既話就話我知, 我email俾你啦~~

好呀, [email protected]
唔該你呀。

原帖由 mingming0925 於 08-11-25 14:53 發表
好呀, [email protected]
唔該你呀。

e咗, 你check下收唔收到?!

原帖由 晞晞豬 於 08-11-25 14:41 發表

寫咗先~ 試過好過唔試嘛!! 你有無轉上午班既信?? 我之前問定bk d媽咪, 都有一封响度, 你要既話就話我知, 我email俾你啦~~

唔該我又要呀. [email protected]

thx

原帖由 晞晞豬 於 08-11-25 12:27 發表

創價和宣道都係好學校喎~~ in咗先好d喎! 雖然聖母收咗, 但係pm class嘛, 一邊寫信排waiting am class, 一邊in埋第二d學校~~ 買個保障!!

我都知係好,因為聖母收左,dadi就唔想個女去遠的學校返, 等我再問清楚dadi去唔去in先

原帖由 PUIPUI28 於 08-11-25 15:15 發表

我都知係好,因為聖母收左,dadi就唔想個女去遠的學校返, 等我再問清楚dadi去唔去in先

puipui,

我e咗, 你又check 下啦~

你遊說下佢, am class好d嘛!!!!

其實封信要改一改d字眼..... 我見佢好似講係已經番緊pm class

原帖由 晞晞豬 於 08-11-25 15:25 發表

puipui,

我e咗, 你又check 下啦~

你遊說下佢, am class好d嘛!!!!

收到喇...ok 唔該晒
我試下再同dadi講下,不過我真係希望返聖母多d,近d呀麻,始終係細b,我都唔想佢去得遠
希望有機會同你女女一齊返學

原帖由 PUIPUI28 於 08-11-25 15:36 發表

收到喇...ok 唔該晒
我試下再同dadi講下,不過我真係希望返聖母多d,近d呀麻,始終係細b,我都唔想佢去得遠
希望有機會同你女女一齊返學

yes~~~ 你係唔係返緊工ga? 其實你又係唔係响黃大仙住呢??

原帖由 晞晞豬 於 08-11-25 16:13 發表

yes~~~ 你係唔係返緊工ga? 其實你又係唔係响黃大仙住呢??

我係全職媽媽呀,我地住上面慈雲山,你呢 ?

原帖由 PUIPUI28 於 08-11-25 16:35 發表
我係全職媽媽呀,我地住上面慈雲山,你呢 ?

我要返工..... 住响西貢呀~ 全職媽咪依份工好唔好做呀?

puipui 28,

小天使--在麗晶, 15A bus 到.....N1, 去邊間都OK,
K1 K2 K3.....
聖母我都15-16...因我以前住Yuen Long,
吾知邊間好.....我女都係Dec 06,
我又一村幼稚園09, 上月都交左留位費,

又一村am class, ok ... or 聖母 am class好呢?

收左都....好煩