用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 收到信啦, 12月中比留位費
樓主: KG
go

收到信啦, 12月中比留位費

chengmic,

晞晞平時係婆婆揍, 又係無咩做, 日日行下公園, 食飯, 睡覺....... 如果真係讀既話就會選擇藍田, 油塘等~ 我見到普通都要over 2k

shamrock,

Thanks for your information~~~

hi,
如果藍田N1可以揀"平田救世軍" or "飛雁幼兒園", 兩間都係學費$1XXX。 救世軍應該好d,飛雁就夠平,又唔駛做校服!

原帖由 晞晞豬 於 08-11-23 22:14 發表
chengmic,

晞晞平時係婆婆揍, 又係無咩做, 日日行下公園, 食飯, 睡覺....... 如果真係讀既話就會選擇藍田, 油塘等~ 我見到普通都要over 2k

shamrock,

Thanks for your information~~~ ...

各位, 公喜囇.

真係好開心呀!

校風一流, 但唔知程度如何呢!!

Yes, I'm very happy, but  pm class, I want to change am class, anyone know any chance to change am class, I'm preparing the letter....Pls help to teach me...many thanks !

原帖由 hungcat 於 08-11-24 14:04 發表
Yes, I'm very happy, but  pm class, I want to change am class, anyone know any chance to change am class, I'm preparing the letter....Pls help to teach me...many thanks !

hungcat,
你有無打去學校問下可否轉班?或應該點做??

hungcat

我都收到信都係下午班,我已打左電話去問,佢話我多人都等緊,仲話機會好渺茫。咁你會唔會考慮讀下午班呀?

原帖由 sara11 於 08-11-24 09:48 發表
hi,
如果藍田N1可以揀"平田救世軍" or "飛雁幼兒園", 兩間都係學費$1XXX。 救世軍應該好d,飛雁就夠平,又唔駛做校服!

sara11,

thank you~~ 打咗去問, 飛雁pm仲有位

晞晞豬

恭喜你呀! 我都收到信不過下午班,我已打電話問過轉上午班機會好微,所以我都未必會考慮,同我問過學費加雜費太約二佰幾一個月。

原帖由 mingming0925 於 08-11-24 14:36 發表
hungcat

我都收到信都係下午班,我已打左電話去問,佢話我多人都等緊,仲話機會好渺茫。咁你會唔會考慮讀下午班呀?

mingming,

咁你會唔會俾阿囡讀呀?? 之前你話想入am class, 方便揍返學.....

原帖由 mingming0925 於 08-11-24 14:45 發表
晞晞豬

恭喜你呀! 我都收到信不過下午班,我已打電話問過轉上午班機會好微,所以我都未必會考慮,同我問過學費加雜費太約二佰幾一個月。

阿囡唔可以同你囡囡做同學仔啦......

原帖由 晞晞豬 於 08-11-24 14:57 發表

阿囡唔可以同你囡囡做同學仔啦......

係呀!真可惜,咁你第時會唔會比囡囡係聖母讀小學呀?

原帖由 mingming0925 於 08-11-24 15:02 發表

係呀!真可惜,咁你第時會唔會比囡囡係聖母讀小學呀?

依一刻答你 : 係~

唔知第時咩環境~~

真係唔知why你囡會落咗pm class......

我都有打去問過, 佢地話睇好多野,有兄弟姐妹又好D, 我地又無宗教信仰, 今年又多申請有成三佰幾個申請, 老師話收下午班已經好好彩, 不過我先生話一定唔讀下午班。最初選聖母都係諗第時唔駛煩。

原帖由 mingming0925 於 08-11-24 15:25 發表
我都有打去問過, 佢地話睇好多野,有兄弟姐妹又好D, 我地又無宗教信仰, 今年又多申請有成三佰幾個申請, 老師話收下午班已經好好彩, 不過我先生話一定唔讀下午班。最初選聖母都係諗第時唔駛煩。 ...

嘩~~ 三佰幾個申請.....可能下年金豬年仲多.....

我估應該有d收咗都唔讀, 唔可以落waiting? 定係好多人已經wait緊??

I have call them, they said writ letter to apply change to am class lor...
If pm class is also okay, because my maid can more time to takecare younger brother...of course am class is prefect la...

原帖由 hungcat 於 08-11-24 16:12 發表
I have call them, they said writ letter to apply change to am class lor...
If pm class is also okay, because my maid can more time to takecare younger brother...of course am class is prefect la...

hungcat,

let's try to write the letter first!! maybe OK is someone not choose Our Lady's!!

anyway, i will try...but I'm very worry.....can't sleep ar....poor !!!

原帖由 bb_lamlam 於 08-11-22 23:19 發表
我都收到信,我本身信心唔大架,因為我個女係12月尾細細細b女...,而家收左am班,好開心呀...

hi,我女都係12月尾超細b呀,你12月幾呀我月1228呀
但係我女編左pm呀!有點失望...

原帖由 shamrock 於 08-11-23 11:50 發表
我女23个月, 上左playgroup, 3 sesion a week, , 屋企只有工人,太悶,我好想佢入N1...
又要近、cheap、好、半曰. am class only ....吾易找....
日日打去..... cheap and expensive, 都冇位.....

去樂富一間叫 xxx旬... ...

咁麗晶小天使係邊到架?

hungcat & puipui28,

加油呀!!希望在明天!!