用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 收到信啦, 12月中比留位費
go

收到信啦, 12月中比留位費 [複製鏈接]

好開心呀, 大家如有收信, 傾下呀!!

0    0    0    0

原帖由 KG 於 08-11-22 11:25 發表
好開心呀, 大家如有收信, 傾下呀!!

u got the letter today?  how much is it for the reservation fee?

收到啦收到啦~~~~
上午班!!!!

原帖由 kcjcmama 於 08-11-22 13:16 發表
u got the letter today?  how much is it for the reservation fee?

kcjcmama,

12月10至11日交 $540註冊費~~
你收到信未呀??

Accepted, but pm class.

原帖由 fiona_1103 於 08-11-22 17:35 發表
Accepted, but pm class.

8號interview當日係唔係約咗下午見 (即係第二日先去攞表格呢)??

會唔會問下學校可否轉am class?? 定你唔會考慮呀?

聖母, 我們都有信,am class,
但都想知多D,....未定! but very happy

今日 in 靈糧, 决定唔選靈糧 la, too small inside.

原帖由 shamrock 於 08-11-22 20:29 發表
聖母, 我們都有信,am class,
但都想知多D,....未定! but very happy
今日 in 靈糧, 决定唔選靈糧 la, too small inside.

原本今日都要去靈糧, 最後都無去到.....

我都收到信,我本身信心唔大架,因為我個女係12月尾細細細b女...,而家收左am班,好開心呀...

我今日都收到聖母幼稚園上午班取錄信,好開心呀!

今日收到信, 收左! 係上午班呀!

昨天都去見左礸石山靈糧, 覺得好似有d 暗, 同埋好焗速咁, 可能我之前上網見d 相, 覺得好靚, 所以睇近真實比想像中差...同埋佢約我4:20, 要in 到成5:20, 等左好耐呀~

之前都收到培道收左, e 家考慮近讀邊間...

原帖由 chengmic 於 08-11-23 00:03 發表
我今日都收到聖母幼稚園上午班取錄信,好開心呀!  

我地都有去礸石山靈糧 interview,佢約3:15,in 到4:00。感覺上佢地 d 老師都好 nice,係間學校好似細左 d,走廊窄左 d。

原帖由 rebeccachor 於 08-11-23 01:00 發表
今日收到信, 收左! 係上午班呀!
昨天都去見左礸石山靈糧, 覺得好似有d 暗, 同埋好焗速咁, 可能我之前上網見d 相, 覺得好靚, 所以睇近真實比想像中差...同埋佢約我4:20, 要in 到成5:20, 等左好耐呀~
之前都收到培道 ...

我之前都去過藍田靈糧見, 佢地d老師係我見過咁多間最nice既一間, 都見得下人ga (幾靚女)~~

不過聖母收咗, 我就會讀聖母啦~~~

請問你地有無比仔囡讀 2歲班?我諗住同囡囡報,不過聖母無 Nursery,都唔知邊度有。

原帖由 chengmic 於 08-11-23 09:17 發表
請問你地有無比仔囡讀 2歲班?我諗住同囡囡報,不過聖母無 Nursery,都唔知邊度有。

chengmic,

無呀, 無俾佢讀2歲班, 之前都唸住會報, 不過見到d價錢都幾貴下......我依家心大心細, 又想俾佢响返學前學d野..... 阿囡日間都係俾婆婆揍, 所以婆婆未必教到佢好多野~

你呢? 打算點呢?

原帖由 晞晞豬 於 08-11-22 17:29 發表

kcjcmama,

12月10至11日交 $540註冊費~~
你收到信未呀??

yes, i got the letter, but pm class...   i am still thinking if i am going to take it....

樂樂日間俾爺爺、嫲嫲湊,佢地話樂樂依家大個左,响屋企會悶 d,早 d 返學同其他小朋友一齊玩會開心 d。佢地想樂樂讀半日(上午),最好要响西貢、彩虹、黃大仙或鑽石山,方便湊。我就想佢讀間平 d 近 d,依家仲搵緊。

原帖由 晞晞豬 於 08-11-23 09:38 發表
chengmic,
無呀, 無俾佢讀2歲班, 之前都唸住會報, 不過見到d價錢都幾貴下......我依家心大心細, 又想俾佢响返學前學d野..... 阿囡日間都係俾婆婆揍, 所以婆婆未必教到佢好多野~
你呢? 打算點呢? ...

我女23个月, 上左playgroup, 3 sesion a week, , 屋企只有工人,太悶,我好想佢入N1...
又要近、cheap、好、半曰. am class only ....吾易找....
日日打去..... cheap and expensive, 都冇位.....

去樂富一間叫 xxx旬...... 仲差過私人托管....細路高低自由走....

淘大 St. Tersera, interview, 老師都冇care and look at my girl.... only talk to me,, not child oriented.... old building and, never change toys......

最後找.. 麗晶小天使....感覺好好... 好 , 个女Feb 09 N1 ... $1700.

shamrock ,謝謝你 d 資料。

原帖由 shamrock 於 08-11-23 11:50 發表
我女23个月, 上左playgroup, 3 sesion a week, , 屋企只有工人,太悶,我好想佢入N1...
又要近、cheap、好、半曰. am class only ....吾易找....
日日打去..... cheap and expensive, 都冇位.....

去樂富一間叫 xxx旬...... 仲差過私人托管....細路高低自由走....

淘大 St. Tersera, interview, 老師都冇care and look at my girl.... only talk to me,, not child oriented.... old building and, never change toys......

最後找.. 麗晶小天使....感覺好好... 好 , 个女Feb 09 N1 ... $1700.

另 Kln Tong, 伯特利下午班有3-4个位... $1500/ month
德福, Sze Wan Shan 沙崙...冇位,
迦南半年前in 左, 仍waiting...

麗晶 Feb 開多一class for 插class, 先有位, but no school bus for 2 yr ols, dangerous .....
‹ 上一主題|下一主題