用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德雅收到信啦
樓主: Crabtree
go

德雅收到信啦

醒目開學勳章

回覆 # 的文章

都收了我個仔,德雅是那個升中冈呢? 佢收了的話會唔會報上教育署呢? 有冇人知呀?

私校係唔駛報上教處,我們仍然可以參加大抽獎,但有D私校可能要留位者簽一張放棄抽獎既表,唔知德雅會唔會!!

請問德雅幼的小朋友係咪又係昨天已知結果呢?  就眼就見, 今期真係收了好多男仔噃!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

回覆 # 的文章

好開心, 昨天我都收到信, 收我個女!而家定番D, 有學校CONFIRM .

me 2 ar, thanks God.

原帖由 Candy3148 於 08-11-22 17:57 發表
好開心, 昨天我都收到信, 收我個女!而家定番D, 有學校CONFIRM .

請問今年德雅開几多班同一班几多人呢?今年好似收好多人喎 ,真開心

我仲未收到信呀......

same to you.  Does it mean we are unsucessful?????
原帖由 heimanlau 於 08-11-24 22:42 發表
我仲未收到信呀......

希望唔係...仲有兩日可以等....我個女見左四間, 兩間都唔收...如果德雅都唔得....都唔知點.....

原帖由 chfong 於 08-11-25 09:11 發表

same to you.  Does it mean we are unsucessful?????   

聽人講2009年德雅小一只開兩班小班, 25-26人一班, 即最多52人入到, 如果係真嗰d應該收到晒信啦!! 打去school 問啦, 唔得即考崇真同德貞做個後備先..

joetsang,

你第一輪係咪唔得呀, 我都係呀? 你會否繼續博第二輪呢?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

原帖由 Crabtree 於 08-11-25 10:50 發表
joetsang,

你第一輪係咪唔得呀, 我都係呀? 你會否繼續博第二輪呢?

係呀 !! 20分都失敗, 我唸我會去到尾先放棄, 但真係等太耐啦!! 一向懶的我可能到時唔願去叩門law~~

Hi All mama

我同樣未收到信, 可能今晚才會收到, 因打過電話到学校, 如26号前還未收到, 可致电他們問問.....

另在interview day問過老師, 他們說会有4班小一(大慨25人1班) 小班教学, 即是應該会收100人. 不知是否正確呢?

原帖由 KwanKwanMammy 於 08-11-25 11:41 發表
Hi All mama

我同樣未收到信, 可能今晚才會收到, 因打過電話到学校, 如26号前還未收到, 可致电他們問問.....

另在interview day問過老師, 他們說会有4班小一(大慨25人1班) 小班教学, 即是應該会收100人. 不知是否 ...
我都未收到信

原帖由 joetsang 於 08-11-25 10:31 發表
聽人講2009年德雅小一只開兩班小班, 25-26人一班, 即最多52人入到, 如果係真嗰d應該收到晒信啦!! 打去school 問啦, 唔得即考崇真同德貞做個後備先..

JOETSANG,

我見議你宜家拿拿淋去德貞交表先, 好過FULL晒無位就太遲拉, 其實佢哋首輪都收得幾好 (我見小一預備班都開兩班), 但最後留下來的有幾多就唔知拉!

原帖由 羊咩囝 於 08-11-25 11:55 發表

JOETSANG,

我見議你宜家拿拿淋去德貞交表先, 好過FULL晒無位就太遲拉, 其實佢哋首輪都收得幾好 (我見小一預備班都開兩班), 但最後留下來的有幾多就唔知拉! ...

21號我收咗德雅信啦!!

原帖由 shinggor 於 08-11-25 11:48 發表
我都未收到信

不是風涼話,SORRY....
我真以為會,考過必收的,
原來真有唔收,
但ANYWAY,加油加油不用放棄,
實有一間啱你小朋友讀的。

Same to you, no offer in hand...
原帖由 heimanlau 於 08-11-25 10:01 發表
希望唔係...仲有兩日可以等....我個女見左四間, 兩間都唔收...如果德雅都唔得....都唔知點.....

如果TN同KTS唔收, 我會唸住試下祟真同德貞, 因為佢地仲收申請表....
細女+shy+唔係香港讀幼稚園+面試必喊....真係好難呀...努力啦....再唔得既話, 我會俾佢返中國讀...

原帖由 chfong 於 08-11-25 13:10 發表

Same to you, no offer in hand...   

等到頸都長.....
今日終於收到信!
阿女得左啦!!