用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 淘寶網買英文童書
go

淘寶網買英文童書 [複製鏈接]

各位家長:

我在這家淘寶店訂購了一些圖書,賣家告訴我只要書價滿300元人民幣,就可以免快遞運費,我現在買了220元,如果大家也有合適的書想買,可以一起訂,節省運費。

http://shop33228897.taobao.com/

因為我需要今天晚上回覆賣家,所以時間比較趕,如果各位有興趣買書,請在這個主題回應想買的書的連結,我會與賣家確認有冇貨,而我會先以信用咭付款,等收到statement之後再通知各位港幣的銀碼。

不過各位請留意,因為係外貿書,d書可能會有少少瘕疵,例如有少少摺痕、封面有壓痕,不過唔影響閱讀。
   0    0    0    0

BBDOU,
如果我想訂書,請問我要抄d咩資料比你會方便訂書呢?thanks!

原帖由 bbdou 於 08-11-20 12:01 發表
各位家長:

我在這家淘寶店訂購了一些圖書,賣家告訴我只要書價滿300元人民幣,就可以免快遞運費,我現在買了220元,如果大家也有合適的書想買,可以一起訂,節省運費。

http://shop33228897.taobao.com/

因為我需要今天晚上回 ...

你只要將顯示你想買嗰本書詳細資料的link放上來,打埋個書名同佢網上顯示的價錢,我會對返然後同賣家聯絡。

我會假設每本書每個人只係買一本,如果係同一本書要買多過一本,請寫清楚要幾多本。

原帖由 kongsou 於 08-11-20 12:40 發表
BBDOU,
如果我想訂書,請問我要抄d咩資料比你會方便訂書呢?thanks!

bbdou

因種類繁多, 請問有冇好介紹? 介唔介意推介你的心水選擇.

其實我真係冇乜野心水推介,因為我個仔睇書好雜,樣樣都有興趣,所以我乜都會買d,呢期我就主要買d自然科學類的。
如果話啱我地d初小的,Oxford Reading Tree都幾好,我個仔都好鍾意,另外我都幾鍾意佢 "智力開發" 類裡面的puzzle 書,應該會幾有趣。

原帖由 tintiny 於 08-11-20 14:29 發表
bbdou

因種類繁多, 請問有冇好介紹? 介唔介意推介你的心水選擇.

bbdou,
pls check pm!thanks!

Hi kongsou,

No PM from you.  Can you send to my email address?

原帖由 kongsou 於 08-11-20 15:14 發表
bbdou,
pls check pm!thanks!

bbdou,
OK!pls check e-mail [email protected]?

原帖由 bbdou 於 08-11-20 15:26 發表
Hi kongsou,

No PM from you.  Can you send to my email address?

收到,有問題打俾你。

原帖由 kongsou 於 08-11-20 15:51 發表
bbdou,
OK!pls check e-mail [email protected]?

而家已經肯定可以免運費啦,有需要就留言啦!

dear bbdou,

Please check email . many thanks

Yannokmum

Hi yannokmum,

I've placed the order already but can help ordering in the future.  I will keep your order in record for our next order.

原帖由 yannokmum 於 08-11-22 19:25 發表
dear bbdou,

Please check email . many thanks

Yannokmum

這家淘寶童書店現在只要書價滿300元人民幣,就可以免快遞運費,如果大家也有合適的書想買,可以一起訂,節省運費。

現在已有RMB86.8的訂單。

如果各位合適的書想買,可以email俾我或在在這個主題回應想買的書的連結,儲夠RMB300,我就會與賣家確認有冇貨,而我會先以信用咭付款,等收到statement之後再通知各位港幣的銀碼。

不過各位請留意,因為係外貿書,d書可能會有少少瘕疵,例如有少少摺痕、封面有壓痕,不過唔影響閱讀。

唔該哂! many thanks !:

上周五訂的書尋日已經收到,賣家將d書用透明膠袋包好再入箱,咁就唔怕濕水。檢查後覺得d書的質量都唔錯,只有少部份有d瘕疵。賣家除左免左運費,仲額外俾多5%折扣俾我地。

如果大家都想訂,可以去呢度睇睇,滿300元人民幣就免運費:

現在已有RMB71.8的訂單。

bbdou,
咁請問我訂d書係咪都齊曬架呢?吾該曬!:)

原帖由 bbdou 於 08-11-25 10:25 發表
上周五訂的書尋日已經收到,賣家將d書用透明膠袋包好再入箱,咁就唔怕濕水。檢查後覺得d書的質量都唔錯,只有少部份有d瘕疵。賣家除左免左運費,仲額外俾多5%折扣俾我地。

如果大家都想訂,可以去呢度睇睇,滿300元人民幣就免運 ...

yes, 齊晒!點俾書你呢?

原帖由 kongsou 於 08-11-25 16:36 發表
bbdou,
咁請問我訂d書係咪都齊曬架呢?吾該曬!:)

bbdou,
今個星期會吾會去naoki生日會?如果可以的話,你到時攞比我ok嗎?但係吾知重吾重呢?如果重我諗辦法過來你home取書!many many thanks!:)

原帖由 bbdou 於 08-11-25 16:39 發表
yes, 齊晒!點俾書你呢?

OK,星期日攞俾你。D書好細本,唔重,你叫Ivan幫你攞都得。

原帖由 kongsou 於 08-11-25 17:04 發表
bbdou,
今個星期會吾會去naoki生日會?如果可以的話,你到時攞比我ok嗎?但係吾知重吾重呢?如果重我諗辦法過來你home取書!many many thanks!:)

bbdou,
好吖!到時見你啦!真係吾該曬你!:) 禽日crosspuzzle(open book)亞囝又失敗左啊! 佢同我講佢好吾鐘意玩crosspuzzle!

原帖由 bbdou 於 08-11-25 21:56 發表
OK,星期日攞俾你。D書好細本,唔重,你叫Ivan幫你攞都得。
‹ 上一主題|下一主題