用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正 vs 聖羅撒
go

培正 vs 聖羅撒 [複製鏈接]

我囡囡11月22日見培正,下個月頭見聖羅撒,唔知邊間好,如果不同時間交留位費我應該交邊間呢?其實之前啟思 & York都收左,但我都無交留位費呀,因為啟思我唔太喜歡,YORK又太貴,大家有沒有意見。
   0    0    0    0

醒目開學勳章

in 埋培正同聖羅撒先啦!
如果考到呢兩間的話, york同啟思(放棄吧)
我會選擇:

1) 培正
2) 聖羅撒
3) york
4) 啟思

你只報四間嗎?聽人講今年幼稚園既學位競爭得好犀利,所以點都要留一間作後備好d,聖羅撒同培正都好多人報架,唔係咁容易入到,唔好抱太大期望!

回覆 # 的文章

唔只呀,另外還有協恩要1月先開始派表,到時再報啦。不過呢間十分難入

培正唔怕只重視中文, 而家好重視英文喎~~~

My daughter will go to Pui CHing interview this weekend, we have paid registration fee to " York and whole day course of Cannan" ...

希望bb到時唔喊啦, sat 9:30

民生今年有五千幾人報名,培正都可能會有,係咁多人入面挑選240人出黎,對於一個兩歲幾既小朋友黎講真係唔係一件容易既事,大家都唔好比太大壓力自己或小朋友,試下用平常心去對待,可能出黎既效果會更好!

唉..收左先諗讀邊間啦
‹ 上一主題|下一主題