用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 2009-2010年1st Round 報聖羅撒小學家長,請報到! ...
樓主: Siman
go

2009-2010年1st Round 報聖羅撒小學家長,請報到! [複製鏈接]

同組唔知將來是否屬同班?
8-)

My daughter is in 藍組 too, but she is not from SRL Kindergarten.  See you and your daughters there on July 12!  :D

原帖由 懿琳媽媽 於 2009-6-18 17:47 發表
shanshan,

我地幾個都係srl 幼稚園學生,唔知有冇關係呢???

我阿女係綠組!7月12号見啦!

小一適應班以取消,家長會改為七月五日

http://www.srols.edu.hk/index/news_20090624/popup.html
8-)

知道啦, 唔該晒, 到時見啦!

原帖由 anitawong21 於 09-6-25 23:21 發表
小一適應班以取消,家長會改為七月五日

http://www.srols.edu.hk/index/news_20090624/popup.html

Why only my gril is in green house here? Any one also in green hourse pls let me know la.....

my girl is in yellow hse.. anyone in yellow hse?
C u all on fri..

Mine is in Yello house leh.. anyone in yellow

原帖由 Siman 於 09-7-3 13:00 發表
Why only my gril is in green house here? Any one also in green hourse pls let me know la.....

咩野色都好,反正小一適應班都取消左,乜野色只關我地lee班阿媽事,就係妳幾點番去聽家長會!

妳地down load左上學期書單未呀,今次是我第一個小朋友讀小學,看完書單的$1812.8後,我終於明白當年我地四兄弟姐妹讀書時,點解每逢七至八月我爸媽都會叫救命。
8-)

小一聖羅撒報到

我是同同媽咪, 今年入讀聖羅撒小一, 我們是綠組, 上星期日開完家長會後, 都有同感點解一個學期書會咁貴, 已看過那叠中英數常識暑期功課都很深, 雖然話唔駛交比老師, 但己知上了小一我和女兒必定係沒有好日子過了, 所以今個暑假會開始溫習希望到返學時囡囡唔駛咁辛苦啦! 8月22日編班試見啦!

原帖由 anitawong21 於 09-7-4 01:38 發表
咩野色都好,反正小一適應班都取消左,乜野色只關我地lee班阿媽事,就係妳幾點番去聽家長會!

妳地down load左上學期書單未呀,今次是我第一個小朋友讀小學,看完書單的$1812.8後,我終於明白當年我地四兄弟姐妹讀書時,點解每逢七 ...

原帖由 cecinpc 於 09-7-9 11:41 PM 發表
我是同同媽咪, 今年入讀聖羅撒小一, 我們是綠組, 上星期日開完家長會後, 都有同感點解一個學期書會咁貴, 已看過那叠中英數常識暑期功課都很深, 雖然話唔駛交比老師, 但己知上了小一我和女兒必定係沒有好日子過了, 所 ...

同同媽咪, 唔係呀, d書係 for 小一全年+啦.  以前係分上下學期買, 但今年就一次過比哂同拎哂.

唔洗咁緊張, 小朋友好快習慣+啦, 唔好嚇親自己同個囡呢.

真係唔該晒你呀, 我都唔知道係一年的書呀!
因要返工同囡囡要早瞓, 她join咗補習社做功課和溫書, 她現在己開始習慣這種緊迫繁忙的生活了!

原帖由 ShanShan 於 09-7-10 10:59 發表

同同媽咪, 唔係呀, d書係 for 小一全年+啦.  以前係分上下學期買, 但今年就一次過比哂同拎哂.

唔洗咁緊張, 小朋友好快習慣+啦, 唔好嚇親自己同個囡呢. ...
‹ 上一主題|下一主題