用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到堅道真光幼稚園面試結果信?
go

有無人收到堅道真光幼稚園面試結果信? [複製鏈接]

我期待中
   0    0    0    0

我打左去真光問, 佢地話所有結果尋日已寄出, 我估大家今日會收到信, 收到信上黎報料啦! 係呢, 你報什麼班?

原帖由 sabcheung 於 08-11-17 17:03 發表
我期待中

原帖由 chachalai 於 08-11-18 11:23 發表
我打左去真光問, 佢地話所有結果尋日已寄出, 我估大家今日會收到信, 收到信上黎報料啦! 係呢, 你報什麼班?

K1 for my daughter , how about you?

"禮賢會學校(幼稚園)" 收了 am
"聖保羅堂幼稚園"  收到 pm
"香港真光幼稚園(堅道)" 收了 am
點挑選?
妳健康快樂,所以我們都快樂!

原帖由 小凱澄 於 08-11-18 13:28 發表
點挑選?

you're so lucky

真光都收左我個女上午校呀!

原帖由 sabcheung 於 08-11-18 13:45 發表

you're so lucky

你有沒有報其它幼稚園?

原帖由 060905 於 08-11-18 13:50 發表
真光都收左我個女上午校呀!

"禮賢會學校(幼稚園)" or "香港真光幼稚園(堅道)", 因為有得直上小學.

BTW, 你囡囡in 香港真光表現是否好outstanding? 有無係校長講故事時舉手搶答?

原帖由 小凱澄 於 08-11-18 13:28 發表
點挑選?

, 不過未有消息, 考左禮賢會同埋聖嘉勒!不過一月會再去考聖心!

原帖由 小凱澄 於 08-11-18 13:53 發表
你有沒有報其它幼稚園?

me too
如果你是我,你暫時會挑選那一間?
"禮賢會學校(幼稚園)"am
"聖保羅堂幼稚園" pm
"香港真光幼稚園(堅道)"

原帖由 060905 於 08-11-18 13:57 發表
有, 不過未有消息, 考左禮賢會同埋聖嘉勒!不過一月會再去考聖心!

是,那天表現好主動,都好好,我都比她 80分。

原帖由 chachalai 於 08-11-18 13:54 發表
"禮賢會學校(幼稚園)" or "香港真光幼稚園(堅道)", 因為有得直上小學.

BTW, 你囡囡in 香港真光表現是否好outstanding? 有無係校長講故事時舉手搶答?

...

真光, 因為有得直升小學。禮賢會無。

聖保羅本來好好, 但係下午, 我就麻麻地, 我覺得小朋友要訓晏覺會好d!

原帖由 小凱澄 於 08-11-18 14:00 發表
me too
如果你是我,你暫時會挑選那一間?
"禮賢會學校(幼稚園)"am
"聖保羅堂幼稚園" pm
"香港真光幼稚園(堅道)"

hihi

您地好!! 我上年好似您地咁! 唔知選邊間好(禮賢會,真光及聖心都收咗),不過最後選擇咗真光(堅道),依家囡囡好開心,好鍾意返學.

點解妳唔挑選聖心?聖心不好嗎?
另外,聖心的英文程度不是好過真光嗎?

原帖由 augustgoose 於 08-11-18 17:35 發表
hihi

您地好!! 我上年好似您地咁! 唔知選邊間好(禮賢會,真光及聖心都收咗),不過最後選擇咗真光(堅道),依家囡囡好開心,好鍾意返學.

原帖由 小凱澄 於 08-11-18 17:39 發表

if you choose Sacred Heart, are you dare to see your kids keep doing home work, lots of tests?  Their teacher method is old fashioned.

其實當初都想挑聖心,不過聖心收我pm班,我唔鐘意pm,小朋友冇得午睡, 而且我同事個女讀緊聖心,佢話唔喺日日都有外籍英文老師教, 而真光(堅道)一星期有四日都有外籍英文老師教,需然上課時間好短,但我覺得幾好, 而且最重要是升小學問題,聖心同真光有d唔同,我最後決定挑真光, 其實今年我囡囡有考sspg 都收咗,不過我最後都冇轉校,挑真光

原帖由 小凱澄 於 08-11-18 17:39 發表

我仔仔都收左am class, 但聖保羅堂waiting list, 而家等緊其他 result.
請問有無人知道真光派小學程況? 因為學校webwite找不到, 另外上午, 下午同全日分別收生幾多?

my daughter has been accepted in true light (AM) too, we're very happy.  

有無人收到堅道真光幼稚園面試結果信?

真光都收左我個女am , 但想睇埋 St. Clare 先算 , 有冇人知. St. Clare 幾時通知呀 ?

原帖由 virgin_yu 於 08-11-19 10:51 發表
真光都收左我個女am , 但想睇埋 St. Clare 先算 , 有冇人知. St. Clare 幾時通知呀 ?

same here, awaiting result fm St. Clare's.  I guess they'll announce on the 22nd.
‹ 上一主題|下一主題