用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘學校(小學部) - 結果
樓主: de_gwyneth
go

九龍塘學校(小學部) - 結果 [複製鏈接]

收到信了 (REJECT LETTER), 雖然唔收係預料中,但都好唔開心呀! 請問有冇WAITING LIST 的信?

回覆 # 的文章

Yes, I have received a waiting list letter.  Anyone know if KRS good or KTS good?

原帖由 tamchiu8001 於 08-11-26 20:55 發表
我今天都收到取錄信, 但我個女都話面試當日d問題好難, 除了問她數學題同一些學術題外, 又問佢一日有幾多小時? 幾多小時的問題她就唔識答la, 但都收咗, 所以我都好意外....仲唸住唔ok, 以為只有tt收.  

sfa都 ...

我仔考 SFA都係識答晒d問題,計數乜都無問題,但都係無收佢.

我個囝話老師面試時問左佢大約十個問題,佢話只答倒一半,今日收到取錄信,喜出望外!

請問此校 WAITING LIST = REJECT

佢無話要比留位費,唔好多心!

原帖由 zitababy 於 08-11-26 21:28 發表
我有個朋友 佢幫個仔報咗7間 結果係得KTS收佢
但 佢個仔仔讀得好好 成積仲係上級添
我覺得無乜內定list
最緊要係 佢要贊錢 應該收多啲留位費 佢最合理了
得佢一間會係出年放榜後再嚟final register.
...

KTS accepted my daughter. However, we won't be going, there, ONE seat released back ! Good luck to all.

九龍塘學校(小學部) - 結果

咁你個仔有冇其他學校結果?  

我仔考 SFA都係識答晒d問題,計數乜都無問題,但都係無收佢. [/quote]

九龍塘學校(小學部) - 結果

[我相信兩者不一樣, 你試吓寄信去, 可能會有後備位架...]原帖由 nn2003 於 08-11-26 21:30 發表
請問此校 WAITING LIST = REJECT [/quote]

we are on the waiting list too.  the letter said don't bother contacting them until June 10-11.  they will give priority to the waiting list kids when filling in the withdrawn places.  

原帖由 tamchiu8001 於 08-11-26 22:11 發表
[我相信兩者不一樣, 你試吓寄信去, 可能會有後備位架...]原帖由 nn2003 於 08-11-26 21:30 發表
請問此校 WAITING LIST = REJECT
... [/quote]

is TWO seat released back

原帖由 Pianokc 於 08-11-26 21:44 發表
KTS accepted my daughter. However, we won't be going, there, ONE seat released back ! Good luck to all.

多謝各位回覆及把多了的學位放出, 使我們快些得到結果, 因在等待的過程中很辛苦

估唔到今日會有驚喜. 我囝囝都被取錄了.

請問有無家長知道wait list有無幾會?舊年有沒有wait list 最成功入讀架?

My daughter also got the acceptance letter today, her interview time was about 20 mins.

Hi

My kid also didn't got acceptance from SFA, She only cannot speak PTH. I really don't understand they ask the kids to do a lot . It just the primary story start. And I heard that SFA likes the kids from KV, How about St Cat??

原帖由 tamchiu8001 於 08-11-26 22:07 發表
咁你個仔有冇其他學校結果?  

我仔考 SFA都係識答晒d問題,計數乜都無問題,但都係無收佢.
[/quote]

HI Hi!

I'd like to know about KTS & Tak Nga, which one is better??

原帖由 chrischeung 於 08-11-26 13:30 發表
我都系REJECT,好啦吾使諗,一於讀德雅  
‹ 上一主題|下一主題