用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問沙田平安福音堂/真理浸信會, 哪一間好? ...
go

請問沙田平安福音堂/真理浸信會, 哪一間好? [複製鏈接]

請問有無人既小朋友讀過沙田平安福音堂幼稚園或真理浸信會幼稚園, 可否講下你地既意見, 哪間好些? 謝謝!
   1    0    0    0

pls check PM

原帖由 rabbitmum 於 08-11-13 13:05 發表
請問有無人既小朋友讀過沙田平安福音堂幼稚園或真理浸信會幼稚園, 可否講下你地既意見, 哪間好些? 謝謝!

May you pm me also?

我女讀緊平安福音堂幼稚園,佢地老師有愛心,出名是蒙特梭利教學法,同信仰與學科結合,小朋友會學識好多詩歌和金句,功課很少,每天兩樣而已.不會催谷.寫字都係寫幾個,不會寫成版.我女返學無壓力好開心,這園亦是教統局評為一級幼稚園.不過,地方就唔大.玩耍設施極少.

真理浸信會就唔知,只係覺得佢校服好靘,紅色裙仔,好似係黃色衫.平安校服就樸實些,粉紅裙,逢星期五為便服日

Pls check PM

原帖由 makelly 於 08-11-14 13:35 發表
May you pm me also?

小圓圓,

多口問下! 請問你小朋友讀緊咩班呀? 你有幾多個小朋友呀?

原帖由 小圓圓 於 08-11-14 14:09 發表
我女讀緊平安福音堂幼稚園,佢地老師有愛心,出名是蒙特梭利教學法,同信仰與學科結合,小朋友會學識好多詩歌和金句,功課很少,每天兩樣而已.不會催谷.寫字都係寫幾個,不會寫成版.我女返學無壓力好開心,這園亦是教統局評 ...

可以pm我嗎?

回覆 # 的文章

我大女讀緊K3啦,細女出年才讀N1,我想細女讀國際班一年,才轉回平安讀K1,因為佢地無2歲班,另佢地將信仰整合課程之中,又有詩歌和金句,祈禱等,小朋友自小己有信仰觀念,我個女日日返學都好開心無壓力.

不過,佢地3年中只有一次觀課機會咋,重要係上課時間.另外,上午班就多人些,下午班如我女讀幼兒班那年只有幾丁, 高班有十多個左右吧,我覺得返下午班很不錯,上下午課程一樣,但下午多了一段唱英文歌的時間.
‹ 上一主題|下一主題