用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅堂幼稚園(北角) 有沒有家長已收到面試結果
go

有沒有家長已收到面試結果 [複製鏈接]

有沒有家長已收到面試結果??????
好緊張小b唔知收唔收.....
   0    0    0    0

有冇人知上下午班總共收幾多個學生?

無記錯好似大概係110個... 上午30..下午80。
我諗依兩日應該收到信啦掛... 好緊張呀。

原帖由 MuiPig 於 08-11-12 12:25 發表
有冇人知上下午班總共收幾多個學生?

Not yet ah.. i open the mail box 2 times a day.. let us know if anyone receive the letter

SmartyMeow,

唔該晒!不過我諗我個仔都係唔得,因為佢係細仔已經考咗好多間都唔收,而且當日interview個老師都考咗我個仔好少嘢,多數都係問我,我諗都係收咗我錢唔好意思所以問我多d嘢。

我個都係細仔,老師問佢個名...唔睬,問佢洋娃娃個口响邊...又唔睬,雖然佢跟住答左幾個生果既名,但老師好快就轉為問我點解報spc同平日邊個照顧囝囝,我話要番工係工人照顧但我地儘量抽時間陪佢,老師話明白我地好忙...,跟住就in完,連會唔會考慮pm班都冇問.我諗都係唔得啦.

聽講老師問邊個照顧bb係代表佢地學校教喜歡全職媽媽.有冇聽過?

我BB係7月29日出世,我都唔知係大仔定細仔。

囝囝係面試時都係唔肯講野,剩係好專注咁望住個MISS"那"起眉頭擰頭SAY NO, 但係係最後佢肯跟住MISS放返D野落個籃度;最叻就係大聲揮手講BYEBYE。

個老師問我既問題同妳差唔多,但係就冇提上下午個問題...可能都係冇機會都費事問掛。

最后講byebye時老師話送個公仔俾囝囝,(其實係張報名紙度蓋左個兔仔印...我諗住係等囝囝識唔識講thank you..),但會唔會同分數有關呢??

妳地有冇留意到個印呀??

原帖由 btty 於 08-11-13 13:31 發表
我個都係細仔,老師問佢個名...唔睬,問佢洋娃娃個口响邊...又唔睬,雖然佢跟住答左幾個生果既名,但老師好快就轉為問我點解報spc同平日邊個照顧囝囝,我話要番工係工人照顧但我地儘量抽時間陪佢,老師話明白我地好忙..., ...

乜妳in左好多間?? 我淨係in左3間;因為而家都係啟思讀緊pre-n..三間都唔得就算啦,咪係啟思繼續埋果三年囉...=.=

原帖由 MuiPig 於 08-11-13 12:58 發表
SmartyMeow,

唔該晒!不過我諗我個仔都係唔得,因為佢係細仔已經考咗好多間都唔收,而且當日interview個老師都考咗我個仔好少嘢,多數都係問我,我諗都係收咗我錢唔好意思所以問我多d嘢。 ...

我都唔知個印係咪兔仔,
不過個印有 "了不起” 哩3個字,
係咪哩個印呀? 如果係, 我諗個個都有啦!
唔知今日收唔收到信呢?

我地都有個兔仔印,另外老師仲俾左件小禮物,可能係因為阿仔唔肯放底件積木,所以交換啦.阿仔最後都有講thank you 同 byebye (都係提佢做).

我個仔都有個印,不過係Mickey來的!唔知點解,老師會chop係份面試時間表上面呢?通常d學校都會收番o架!同埋老師俾咗個Doraemon的鎖匙扣禮物給我的小朋友!

我個仔係winnie the pool 鎖匙扣
應該個個有, 只係個別老師就唔同鎖匙扣!

我都覺得所有小朋友都有禮物仔+印仔!除非係老師突然唔記得咗姐!應該同取錄與否並無關系!哈哈!不過佢收咁小人,取錄的話,的確是十分幸運!

請問知唔知佢total 收幾多人呀?

我相信around120人,好似上午1班,下午3班!

係第二度見到sum_mum話今日會有消息啦...

各位媽咪:

昨日打電話問過聖保羅堂, 佢哋話昨日先開始寄出信件, 最快今明天收到, 視乎地區而定, 留意信箱。

sum_mum
unquote

我都未有信.
我面試時個印係"哈哈笑", 我個囡都無答老師任何問題. 淨係講佐Byebye, 所以我無期望.

我都未收到信呀!

我都有印仔同key chain 小禮物, 今日打過去問只收100人左右咋, 機會會好微, 但(中環)禮賢會就剛剛收到信, 已經收左啦! 都好啦!
;-)

Don' t worry. My kid did not answer any questions like his name. But he put the puzzle in the right place and he also said bye bye cheerfully at the end. He is now in pm class. He likes going to school very much. He is becoming much more confident and independent. It is a very good school. Highly recommended.
‹ 上一主題|下一主題