用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2008 SC upper's X Mas Party~
go

2008 SC upper's X Mas Party~

截止報名 了....

Christmas party

日期: Dec 14 (sun)
時間: 1:00 - 4:00 pm
場地: "都會駅" 調景嶺MTR
1個function room - 45人
(價錢 $120  x 3小時. (1:00p - 4:00p))

想參加!
(1) hannah616 ?????
(2) meowross (2a1c) - $320 paid
(3) BABY-SUM (2a1c) - $320 paid ??
(4) fyeung (2a1c) - 幫手買禮物 (對數)
(5) mmak (1a1c) - prepaid 對數
(6) mermaidmom (3a1b2c) - $530 paid
(7) 小熊媽咪 (2a2c) - $420 paid
(8) 穎晴媽咪 (1a2c) - $310 paid
(9) mom 1118 (1a1c)- $210 paid
(10) Candybb (1a1c) - $210 paid
(11) AnnyMok (2a1c)- 幫手買禮物 (對數)
(12) vhunghk (2a1c) - 幫手買禮物 (對數)
(13) karen8888 (2a1c)
(14) babyso (2a1c) - 幫手買禮物 (對數)
(15) mariobie (1a2c) - $310 paid
(16) ang_chiu (1a3c) - prepaid 對數
(17) sabina_bb (2a1c1b) -
--------------------------------------
27a 22c 2b =52

小禮物: .

遊戲: book魔術師由2:00 - 3:30 pm ok!
我地1:00 pm開始,食下野,2:00 pm小朋友可以睇魔術,大人可以傾計,fit晒!

抽獎禮物: 有4個媽咪幫手買禮物,跟住帶去?
4男, 16女, 2 中性, 2BB =22child+2bb

食物: 叫到會,然後之前個晚去supermarket買定飲品,到時帶去.

收錢: fyeung 負責收錢  ??....

>vhunghk 老公會負責camera.

mmak: 做番文書 & 負責找魔術師好嗎??  負責埋聯絡?????

原帖由 fyeung 於 08-10-31 13:30 發表
各位,

今年我地都唔得閒搞Halloween party,不過Christmas party就唔會唔搞架.
大家有咩提議,初步建議日期: Dec 14 or 21?
場地: 會prefer係clubhouse搞?其他建議?

到時大家可以鬆一鬆,傾下計! ...

all,

建議日期: Dec 14 (sun)
場地: prefer係clubhouse搞

原帖由 hannah616 於 08-11-3 18:14 發表

好呀!我都想參加!

原帖由 meowross 於 08-11-6 09:35 發表
eeee, 無咩聲氣....無人想去???

我想吖, 唔該預我2a1c ...

成11月頭la wow, 係咪要book 場???

有邊位媽咪個屋企club house 可以容得下80(?)人???

原帖由 BABY-SUM 於 08-11-6 15:37 發表
好呀, 我都想參加.

原帖由 fyeung 於 08-11-6 21:31 發表
大家都好忙,所以無咩回應.
80人即係20幾個家庭,差唔多.
維景,我都覺得好,大家認為如何?
dec 14大家點睇?
仲有,我要搵人幫手買禮品,收錢.....人呀人?邊個可以幫忙?

...

原帖由 hannah616 於 08-11-6 21:56 發表

大家想買咩禮物?
budget是幾多?
深水埔福榮街及教協都有好多野賣,
價錢平好多,
如果我得閒都可以幫手買。
維景灣畔個會所好大又好玩,好提議bor.
你地邊個住在度呀? ...

原帖由 meowross 於 08-11-7 10:01 發表
我可以幫手印野吖....
買禮物唔好預我la, 實買貴野, 我唔係好記得價錢....
到時我地可以幫手攞野, 買飲品, 早d到幫手等, 因為近....
另我想玩bingo 呀, 好唔好? 我樓下有$10店, 我去買吖...
仲玩咩遊戲好nei....
我好掛住個小丑.....不如又請lor

咁, 上次邊個book場吖, 可否請佢出山.....

原帖由 mermaidmom 於 08-11-7 10:26 發表
fyeung,

呢排真係好忙, 所以冇覆. 年年我都好期待christmas party架, 好好玩, 今年喺sc最後一年, 緊係要攪啦! 維景個場幾好呀, 不過又要勞煩小熊媽咪一早過去排隊, 或者有其他mummy 住果度??
14/12 or 21/12 都好吖!不過係咪一個月前開始book? 如果14/12就要大家快d confirm.
買禮物會係一件幾大ge task, 要 choose又要'leg', 如果大家都busy, 可以set budget大家帶禮物去交換抽獎, 甘organisors只須prepare 在場物資&food/drink.
if14/12我未必可以幫倒d 咩手, 你知我環境啦... 不過我15/12開始放假到christmas, so if 21/12 我都可以幫下忙!

原帖由 hannah616 於 08-11-7 12:14 發表
我有個friend住維景,
我們confirm左日期之後再叫佢book,

原帖由 fyeung 於 08-11-7 13:40 發表
hannah616, meowross & mermaidmom,

多謝大家建議,好似Dec 14(星期日)大家都無咩問題,不如Dec 14搞.
維景: 我搵左小熊媽咪,幫忙book場,上次小熊爸爸出馬,險勝後面想book位架太太.
時間: 1:00 - 5:00 pm?
小禮物: 我建議去教協,因為教協都好平,上次去深水埗,係要係一間舖買幾百元先得,有限制.
遊戲: 搵上次個sunday哥哥?mmak仲有一個建議,等佢post上黎講.bingo: ok!無問題.
抽獎禮物: 會唔會可以好似上次咁,有5-6個媽咪幫手買禮物,跟住帶去?
食物: 叫到會,然後之前個晚去supermarket買定飲品,到時帶去.
收錢: mmak係咪你出馬?你數口精.

**順便一提,維景內無訪客車位,最近係上山停車,由捷徑落黎2分鐘左右可以到入閘處

原帖由 fyeung 於 08-11-7 13:44 發表
hannah616,

我搵左小熊媽咪book,上次都係佢book.多謝你幫忙!
可能到時要你幫手去教協買野就真,你有咭?方便嗎?你要照顧大眼妹喎,可以兼顧到?

原帖由 hannah616 於 08-11-7 16:28 發表

如果無mug野我都可以幫手買既,
最好搵多個人幫手啦,
我一個人實拎唔晒咁多,
或者我比隻教協證你地,
如果我唔得就搵人去買lor.

不過我仲有一個提議,
就是去公司訂,
睇caterlog選擇禮物,
超過幾$就可以送貨,
呢個方法仲好,
唔洗自己拎,
大家認為如何?

fyeung,

haomama 負責開收錢 bor ??....
我做番文書 & 負責找魔術師好嗎??  負責埋聯絡??

原帖由 穎晴媽咪 於 08-11-8 00:39 發表
好呀, 我都想參加.

mmak,

Thanks ..... 我 1a2c 唔該晒!

原帖由 mmak 於 08-11-8 22:48 發表
原帖由 穎晴媽咪 於 08-11-8 00:39 發表
好呀, 我都想參加.
穎晴媽咪

識唔識人住都會駅??? d 人話個club house 超正喎...

原帖由 穎晴媽咪 於 08-11-9 11:43 發表
mmak,

Thanks ..... 我 1a2c 唔該晒!

Count me in 2A 1C and thanks for mmak's arrangement !!

建議日期: Dec 14 (sun)
時間: 1:00 - 5:00 pm?
場地: prefer係 "維景clubhouse"

想參加!
(1) hannah616
(2) meowross (2a1c)
(3) BABY-SUM
(4) fyeung
(5) mmak (1a1c)
(6) mermaidmom
(7) 小熊媽咪
(8) 穎晴媽咪 (1a2c)
(9) mom 1118 (2a1b)
(10) Candybb (1a1c)