用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德雅小學
樓主: KwanKwanMammy
go

德雅小學 [複製鏈接]

簽名被屏蔽

醉花間或各位媽咪:-

有些問題想請你指教一下, 有勞!

• 德雅是英文私小, 還是中文私小?
  • 功課吃力沉重嗎 (坊間流傳)?
  • 男生應考是否屬陪跑性質, 只得一/二個接納而已?
  • 中文課是否用普通話教授, 還是用廣東話教授的?
  • 是否除英文課外, 其餘均用廣東話教授及用中文書本呢?
謝!

簽名被屏蔽

醉花間,

你是過來人, 若比你選擇, 你會選禮賢, 德雅還是德貞呢?  (本人的小朋友是囡囡)
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

醉花間,
請問德雅升讀中BAND ONE比例系几多呢?謝謝.
原帖由 醉花間 於 08-11-17 00:23 發表
eunice.lee :-

德雅是英文私小, 還是中文私小? 中文私小, 但佢英文讀高一級, 即小一用小二的英文書功課吃力沉重嗎 (坊間流傳)? 絕對吃力, 但其實依家有好多所謂有質數既學校都係咁男生應考是否屬陪跑性質,  ...

原帖由 chrischeung 於 08-11-17 11:29 發表
醉花間,
請問德雅升讀中BAND ONE比例系几多呢?謝謝.

CHRISCHEUNG,

2007-2008年度本校升中派位概況

本校升中概況

本校獲派首三志願人數 :
95%

成功入讀自行選校及獲派第一志願 : 88.6%

入讀英文中學逾 : 91.3 %

我都考慮個女讀德雅, 但聽聞好辛苦同無乜課外活動. 如果小朋友屬於好動型, 會唔會唔係甘岩呢~
三個人, 一 條心 :-)

羊咩囝,
我就系睇吾明,95%第一志願即系BAND ONE定系選校吾埋BAND ONE定THREE總之系第一志願都當系呢?吾明...可吾可以講清楚呢?謝謝
原帖由 羊咩囝 於 08-11-17 11:40 發表

CHRISCHEUNG,

2007-2008年度本校升中派位概況  本校升中概況 本校獲派首三志願人數 :
95%成功入讀自行選校及獲派第一志願 : 88.6%入讀英文中學逾 : 91.3 %

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

吾該哂,不過我個都系仔..
原帖由 醉花間 於 08-11-17 12:29 發表
佢地有80%以上升到band one 架wor, 而且如果女仔, 派位唔太理想, 佢地都會幫幫你問中學部既, 所以呢樣係德雅既優勝地方......

我自己果個係男仔, 如果係女仔, 我都會比佢讀德雅  ...

Tks so much!  咁就睇吓囡囡有無福份可以讀到呢間學校.

原帖由 醉花間 於 08-11-17 12:29 發表
佢地有80%以上升到band one 架wor, 而且如果女仔, 派位唔太理想, 佢地都會幫幫你問中學部既, 所以呢樣係德雅既優勝地方......

我自己果個係男仔, 如果係女仔, 我都會比佢讀德雅  ...
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Hi 醉花間

想請問功課是不是会很多呢? 它有無精英班? 如学生成績不太好, 老師們会幫助他們嗎? 課外活动多唔多? 放学后還是SATURDAY? 有無功課室嗎?  當天看見学生們都好有禮貌. 請問知唔知德雅中学及聖母玫瑰是BAND幾呢?
Sorry for many questions. Thanks.

德雅小學

Hi, everyone,

My daughter is studying in P1 at Tak Nga Primary school right now, I'd to share some experiences with you:

1. Yes, the school outlook is old, but it is fine enough for a primary student, I have not heard any complaint from my daughter so far.

2. Teachers are good and very responsive to parent's queries and problems.

3. Homework - Usually it will take 1.5 hrs to finish and another 0.5-1 hrs for study.

4. Almost every week has Chinese and English dictation, a good training for student and my daughter get used to it quickly.

5. Apart from text book, TaK Nga has a full set of worksheets for English and Maths, in some case, worksheets provide the best study materials for the students.

So far so, I have no regret letting my daughter joining this school.  Of course, all these are my personal comments, and I believe some other people have their own comments.

Thx.

Hi catforyou

Did your daughter have 補習?

原帖由 catforyou 於 08-11-17 17:37 發表

My daughter is studying in P1 at Tak Nga Primary school right now, I'd to share some experiences with you:

1. Yes, the school outlook is old, but it is fine enough for a primary studen ...

回覆 # 的文章

Hi KwanKwanMammy:

My daughter have not taken any 補習, but I need to review homework with her everyday (around 1 hr) and spend a few hrs every weekend for dictation and weeky review.

Thx.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Can u tell us which primary school is your son studing now?

catforyou,

Can u tell me the school fee for P.1 this year?

原帖由 catforyou 於 08-11-17 17:37 發表

1. Yes, the school outlook is old, but it is fine enough for a primary studen ...

‹ 上一主題|下一主題