用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 不放喇沙在第一志願
go

不放喇沙在第一志願

若41網. 不將喇沙放第一志願, 會否很傻? 假設不放喇沙第一位. 又應如何排位? 謝.

個人意願,或是考慮小朋友能力,無話傻與否.

唔傻. 可以放DPS第一志願.

原帖由 ysnmama 於 08-11-6 21:01 發表
若41網. 不將喇沙放第一志願, 會否很傻? 假設不放喇沙第一位. 又應如何排位? 謝.

Do you mind to tell the reason behind??

原帖由 ysnmama 於 08-11-6 21:01 發表

將喇沙放第一志願,唔一定入到,但機會還有。若不將喇沙放第一志願, 就一定入不到喇沙
8-)

醒目開學勳章 王國長老

人各有志, 唔揀LS所謂, 不過唔好傻到將LS放2,3,4....因為一定無可能入, 盞side左自己一個機會
原帖由 ysnmama 於 08-11-6 09:01 PM 發表

九龍塘官立小學

願聞其詳
原帖由 alwaysbear 於 08-11-9 01:49 發表
九龍塘官立小學
愛是恆久忍耐,又有恩慈;愛是不嫉妒;愛是不自誇,不張狂,不作不合宜的事,不求自己的益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不因不義而歡樂,卻與真理同歡樂;凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。林前十三4-8

請問喇沙 & 喇沙陳瑞褀 邊間好啲, sorry, 我真係大鄉里唔識分

爭得遠
原帖由 sleepwell 於 08-11-11 15:47 發表
請問喇沙 & 喇沙陳瑞褀 邊間好啲, sorry, 我真係大鄉里唔識分
愛是恆久忍耐,又有恩慈;愛是不嫉妒;愛是不自誇,不張狂,不作不合宜的事,不求自己的益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不因不義而歡樂,卻與真理同歡樂;凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。林前十三4-8

喇沙 much better than 陳瑞褀喇沙!

原帖由 sleepwell 於 08-11-11 15:47 發表