用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Pui Kiu 2nd interview
樓主: AliJasEd
go

Pui Kiu 2nd interview [複製鏈接]

Hi, 你好!
佢係我朋友的囝囝, 幾靚囝, 眼大大, 白白淨.英文名V字頭.
我有一個囡, 係沙田柚, 現在等學校網上公布結果, 我都希望Pui Kiu收佢, 咁就一天都光晒!!!!
可不可以分享下你囡囡的校園生活???
謝謝!

原帖由 Eunismom 於 08-11-14 12:53 發表
你小朋友是否讀1c班的7號呀?
因為我女話佢班有個7號小朋友開學冇耐就退左學
是否你仔呀?

下囉,之前又話今個星期 release

原帖由 Oscar媽 於 08-11-14 12:11 發表
啱啱打去培僑問話下星期五先有結果

唉... 還要等!!!
</b>[/url] :-P

唔係賣花讚花香,培僑真係幾好,我女讀得好開心.功課唔多,評估都唔多,而家開始有默書,我女日日都有默中文,即係今日教完一課就抽D生字或詞語默..8-10個左右,非常之輕鬆.小朋友儲到5個一百分就可以跟老師取禮物.國語學得好快,英文好著重主動表達,所以我自己好滿意呢間學校.

原帖由 aniwong 於 08-11-14 17:40 發表
Hi, 你好!
佢係我朋友的囝囝, 幾靚囝, 眼大大, 白白淨.英文名V字頭.
我有一個囡, 係沙田柚, 現在等學校網上公布結果, 我都希望Pui Kiu收佢, 咁就一天都光晒!!!!
可不可以分享下你囡囡的校園生活???
謝謝!

...

I missed their call !  I am eager want to know if my son got the 2nd interview, hope that they will call me again tomorrow, or I will be so worry this weekend.  Does anyone know that Pui Kiu only call those can join the 2nd interview ?  Will they call us and said that we're being on the waiting list ?  I really hope that they called me for the 2nd interview.

回覆 # 的文章

唔明點解學校仲call人2nd in? 因為所有直資係11月政府已經唔俾佢地再in, 因怕影響派位結果? 唔知係咪呢

原帖由 Cathleen 於 08-11-15 14:10 發表
唔明點解學校仲call人2nd in? 因為所有直資係11月政府已經唔俾佢地再in, 因怕影響派位結果? 唔知係咪呢

聽學校講, 2ND IN 係睇下踏界的小朋友是否應該收佢地, 佢地都係同1ST IN 得左的小朋友一齊出RESULT (即佢地係列入1ST IN的) 唔係收左1ST IN 先再決定收唔收2ND IN喎
:-D

應該錯, 以我所知dbs及cyk會2nd interview至十二月.

原帖由 Cathleen 於 08-11-15 14:10 發表

回覆 # 的文章

but DBS and CKY is not 直資, right?

原帖由 Cathleen 於 08-11-15 22:47 發表
but DBS and CKY is not 直資, right?

CKY 唔係直資係私校,  但DBS係直資, 佢地仲2nd in 緊
:-D

又要等.....等.....

原帖由 Eunismom 於 08-11-14 23:25 發表
唔係賣花讚花香,培僑真係幾好,我女讀得好開心.功課唔多,評估都唔多,而家開始有默書,我女日日都有默中文,即係今日教完一課就抽D生字或詞語默..8-10個左右,非常之輕鬆.小朋友儲到5個一百分就可以跟老師取禮物.國語學得 ...

Hi Eunismom,
which grade of your daughter studying? I also want to know what is the progress of english in puikui? I wonder if their english standard is not stronger enough.
‹ 上一主題|下一主題