用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 有無英語教材介紹?
樓主: anteater
go

有無英語教材介紹? [複製鏈接]

phonics kingdom 幾好, 我姪女用緊, 學得唔錯。

hooked on phonics 冇買, 不過睇落去覺得好悶。

Your baby can read

我覺得d公仔都ok 呀, 我送左GC Reader 比2個朋友,佢地個仔仔都好鍾意睇。

不過講公仔靚,一定係米老鼠靚d 啦,但係個人認為唔值得花幾萬元買d靚公仔,BB學到英文先係目標!~

原帖由 enrico 於 08-11-12 23:24 發表
Genki English la.最近買左一套碟,又唔貴,d 公仔又吸引小朋友,其實實得一試囉,況且買哂全套都係幾百蚊,阿仔日日都話要睇,好過你買其他個d呀,閒閒成幾千蚊,都唔知個仔係咪鍾意喎.... ...

enrico:

i'm interested in Genki English, would you mind PM me where i can buy it!

many thanks!
:)

醒目開學勳章

原帖由 evayw 於 09-1-14 18:44 發表
請問你在那裡買, 我去澳海城果度睇過, 好貴, 成4萬蚊, 買唔起!

GC - 啲公仔唔靚, 我唔想俾我BB睇!

4萬幾~ 好大set喇!
MIkids代理嘅應該三五千
自己响網上order啦!
http://infantlearning.com/cn/

醒目開學勳章

其實我都想share一吓
恐龍仔e+ 22mth, 6-8mth左右開始睇ybcr
到12mth已經識到字, 跟住睇baby einstein.. 到around 18mth, 中文同英文字已經識好多.. 中文開始講到句子, 就開始睇OZMO.. 佢好鍾意睇, e+講到英文句子喇!
認知方面, color/shapes 18mth已經中英文ok, numbers 1-10 before18mth ok

想提一提, 唔好成日睇dvd, 我地一日play 0-2節, 每次within 30min, 盡量唔俾睇其他TV

原帖由 kerkermui 於 09-2-2 10:39 發表
其實我都想share一吓
恐龍仔e+ 22mth, 6-8mth左右開始睇ybcr
到12mth已經識到字, 跟住睇baby einstein.. 到around 18mth, 中文同英文字已經識好多.. 中文開始講到句子, 就開始睇OZMO.. 佢好鍾意睇, e+講到英文句子喇 ...

Hi Kerkermui, what material did you use to teach your 恐龍仔 Chinese?  Could you please share with us?  Tks!

原帖由 baby-cj 於 09-6-1 11:26 發表

Hi Kerkermui, what material did you use to teach your 恐龍仔 Chinese?  Could you please share with us?  Tks!

恐龍MA請問你點教恐龍仔中文? 分享下, ?????

我在你網頁有給仔仔LOOK 個套READER 是邊套呀  ????
‹ 上一主題|下一主題