用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 各位媽媽 , 禮賢取錄信來了.
樓主: carmanlee
go

各位媽媽 , 禮賢取錄信來了. [複製鏈接]

2 pages for acceptance letter.
原帖由 estherangel 於 08-11-5 17:57 發表
唉, 咁都係凶多吉少

我重未收到,是否拒諸門外?

my son is waiting list......
any one know the chance is big or small ?

我未收到,應該都是後備居多.

Got the letter. Accepted.

Congratulation to all sucess kids. KRS is a very good school. Teachers are so nice/patient to students. Students are happy there.

恭喜所有取錄生,但我心急如焚,我仍未收到信,在我報的私小中,此間是我的首選,排名甚高,我真的很希望仔仔可以入讀.

I got the letter and accept my daughter.

睇完你地post話今日有信, 即刻落樓下信箱睇吓有無信, 好開心呀! 收咗囡囡呀.  Congraulations to all successful kids.
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

我地都收左, 希望28號之前有另一間收亞女啦, 咁我就唔去留位, 係咪lee間真係好小人考, 所以命中率都高d呢?
如果唔係點解亞女答醫生同護士分別, 係男同女, 咁都收? 老師仲要係睇住佢亞媽個職業問喎, 真奇怪

我個女只係 waiting。

原帖由 喧嘩 於 08-11-5 19:29 發表
我地都收左, 希望28號之前有另一間收亞女啦, 咁我就唔去留位, 係咪lee間真係好小人考, 所以命中率都高d呢?
如果唔係點解亞女答醫生同護士分別, 係男同女, 咁都收? 老師仲要係睇住佢亞媽個職業問喎, 真奇怪 ...

醒目開學勳章

我都收到信, 不過係後補呀!!

我都恭喜取錄既小朋友..

可唔可以分享下點解會係首選呢? 因為我仲未搵到個原因俾亞女讀lee間, 因為我地唔係公務員, 冇津貼, 如果要我唔去享用果九年免費教育而選私校的話, 我自己就覺得要俾得值囉
原帖由 loy211 於 08-11-5 19:17 發表
恭喜所有取錄生,但我心急如焚,我仍未收到信,在我報的私小中,此間是我的首選,排名甚高,我真的很希望仔仔可以入讀.

My son is also in waiting list.
Are all unsuccessful applicants in waiting list?

They also accepted my daugther. But I want to know how good is this school and what's the diiference if the school belongs to Sham Shui Po instead of Kln Tong?
:-D ;-) :-)

原帖由 Brian'sMom 於 08-11-5 20:10 發表
My son is also in waiting list.
Are all unsuccessful applicants in waiting list?

my gal also under waiting list as well.

has anyone observe that most of girl were accepted by this school.
havn't heard the boy have the offer ??

my girl got waiting list only

我是基督徙,所以我想選有教會背景的小學,此其一;第二,我不是公務員,學費太貴我負擔不來,禮賢的學費相對較便宜(中價),第三,band one率達7成,升中派得不俗,我住的地區,較好的小學,可供選擇的少之又少,所以我想找一間私小作後備,當然,如果我能夠入到一間心儀的津小,我都會考慮入讀(我第一階段跨區,有20分,希望可以入到)
禮賢的口碑不俗,所以我希望小朋友入讀.

喧嘩,

我小朋友本身係禮幼學生,由k1開始就深深感受到這間學校的愛心,老師對小朋友/家長的關心亦深深感動我,這間學校比我的感覺係"舒服",她實在是一所"實而不華"的好學校,至於派中成績亦很好,我好放心將囝囝送進禮賢學校讀書學習,我對劉校長及小學部都很有信心!!!

我都不是公務員,亦無任何津貼,但....許何的話,我會在我們能力範圍內揀選最合適他的學校吧!!!

我都希望有一間你心儀的津小收你小朋友,咁你又可以享用9年免費教育,而其他家長又可以有後補位讓自已小朋友入讀,真係一舉兩得

原帖由 喧嘩 於 08-11-5 20:02 發表
可唔可以分享下點解會係首選呢? 因為我仲未搵到個原因俾亞女讀lee間, 因為我地唔係公務員, 冇津貼, 如果要我唔去享用果九年免費教育而選私校的話, 我自己就覺得要俾得值囉
...

我都收到後備,請問各有經驗家長,如想寄敲門信應該依家即刻寄或遲d先寄?
‹ 上一主題|下一主題