用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 油蔴地天主教小學 請問各位有對學校的不滿嗎??
go

請問各位有對學校的不滿嗎?? [複製鏈接]

各位好,

我大膽的提問, 你們有對學校的事情不滿嗎??
請大家發表下, thanks
   0    0    0    0

gabriela0407,

are your son still with油天 , or he has changed to another school?

Why don't you tell us 你對學校的事情不滿嗎?

We have only been here for 10 weeks.  So far I am quite satisfied with the school, certainly there are rooms for improvement but to me, those are not critical.

gwan

原帖由 gabriela0407 於 08-11-3 00:51 發表
各位好,

有,某些已解決,但有些仍未,好似只有一個月既功課貼上網,阿女依家仲有甩漏。

有件事係奇怪而唔係不滿,就係別人學校開學之後,大部份都開家長會,但學校要至出年派成績表先可以與老師有面談機會。不過問題對我黎講唔算大,有互聯網可與個別老師直接溝通。

我都有俾意見老師,老師都接受左,家校互相溝通好重要。

最開心係我女轉到搭保姆車,比校車接送近好多,又唔兜路,雖然貴左D,但俾得值完全冇所謂。

原帖由 gabriela0407 於 08-11-3 00:51 發表
各位好,

我真係支持唔住E間學校, 6月份就開始進入考試博殺期, 但學校仲要整個活動教學週(18-21/5), 玩成日又冇麥功課, 27/5又玩個慶生會(生日PRATY), D 野就谷晒在25-27/5做, 考音樂, 考ORAL, 考IT應用試, 中默, 英默, 背金句. 真玩死.

仲有呀, 今年9月又轉校長啦.

對我來說考音樂, 考ORAL, 考IT應用試, 中默, 英默, 背金句在同一個星期係好辛苦. 個女又唔SMART. 溫得好辛苦. 一年單兩次定生死. 好大壓力.

小朋友平時上堂留心, 音樂, 電腦基本上係唔駛點溫.
中默, 英默, 老師在考試前多數會同佢地溫習過, 所以都唔太難應付.

現在低年級已經覺得那麼大壓力, 上到高年級點算?
放鬆些啦! 唔好俾太大自己及小朋友.

加油.

原帖由 beautiful 於 09-6-1 16:57 發表
對我來說考音樂, 考ORAL, 考IT應用試, 中默, 英默, 背金句在同一個星期係好辛苦. 個女又唔SMART. 溫得好辛苦. 一年單兩次定生死. 好大壓力.

2年前校長新上任時, 已收到風佢只做2年, 之後會退休.
即將上任的新校長姓朱.
另外新油天都會轉校長.

原帖由 gabriela0407 於 09-5-27 13:30 發表
我真係支持唔住E間學校, 6月份就開始進入考試博殺期, 但學校仲要整個活動教學週(18-21/5), 玩成日又冇麥功課, 27/5又玩個慶生會(生日PRATY), D 野就谷晒在25-27/5做, 考音樂, 考ORAL, 考IT應用試, 中默, 英默, 背金 ...

必必,
2年前你收到風咋喎, 我E D 少去學校的唔知佢只是暫時性質, 唔怪得E幾年D 老師咁, 經常唔返學, 要學生自修, 功課又少改, 多要學生上堂改, 教書又是但啦.
原帖由 必必 於 09-6-2 15:31 發表
2年前校長新上任時, 已收到風佢只做2年, 之後會退休.
即將上任的新校長姓朱.
另外新油天都會轉校長.

beautiful ,
係啦, 我小朋友唔SMART, 考音樂又要唱歌, 又要考樂器,有次就係佢選了首唔岩自己聲唱的歌仔就好低分,  考ORAL ~ 我自己英文屎問佢後, 佢有冇答錯都唔知, 考IT~我反而怕佢筆試, 又唔知佢會唔會出填充之類, 知答案但唔識寫or 寫錯都c 啦(宗教一樣), 中默 & 英默~~今日默完聽日又可能唔記得, 背金句
原帖由 beautiful 於 09-6-1 16:57 發表

學校搞活動,小朋友上午係學校輕鬆下(充下電),放學後無功課做,家長先有多d時間同小朋友溫書痳,你都唔明學校的用心.

原帖由 gabriela0407 於 09-5-27 13:30 發表
我真係支持唔住E間學校, 6月份就開始進入考試博殺期, 但學校仲要整個活動教學週(18-21/5), 玩成日又冇麥功課, 27/5又玩個慶生會(生日PRATY), D 野就谷晒在25-27/5做, 考音樂, 考ORAL, 考IT應用試, 中默, 英默, 背金 ...
:pint: :hammer: :sm: :wave: :lalala: :mrgreen: :chair: :fighting1: :ranting: :tongue: :weapon: :adore: :giveup: :sleep: :party: :verycold:
‹ 上一主題|下一主題