用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南同啟思邊間好D
go

迦南同啟思邊間好D

幼兒班邊間好D,仲有學費幾多錢。

原帖由 Smallpigbb 於 08-11-1 23:59 發表
幼兒班邊間好D,仲有學費幾多錢。

迦南2800-3000, 啟思3300,but 09 年可能會加到3800,等教署批緊.
我都係2間唔知揀邊間,你啦

其實我今個星期六至interview啟思,但迦南就上星期六(1/11)in咗喇22號就有消息。

我都想知道有無媽咪有D小朋友讀緊或讀過呢兩間可以分亨o下呀。

啟思3800?? 唔係喎, 09年建議加到3280呀

$3800 is referring Kowloon Tong Creative.

我個仔剛從迦南轉左去啓思(K1)!迦南比較傳統,同埋嚴D,啓思比較活潑,以兒童為主。我覺得睇返小朋友邊種適合佢咯。

两間學費都一樣,$2400

原帖由 zhixuemei 於 08-11-7 21:40 發表
我個仔剛從迦南轉左去啓思(K1)!迦南比較傳統,同埋嚴D,啓思比較活潑,以兒童為主。我覺得睇返小朋友邊種適合佢咯。

两間學費都一樣,$2400

今你點解會轉去啟思K1,我都係2間學校都收左,你個人覺得邊間好D.

2400應該係k1價錢,你仔仔邊間啟思.

如果N1,08年係3300,09年propose3800,另雜費1xxx一個學期.迦南就2900-3000,好似1xxx雜費.

如果pit 開錢,點揀啦,有無有經驗的mami俾D意見

我個仔依家讀緊匯景啟思n1, 學費hkd2980 (半日), 無什費, 已包茶點費。

我幾鍾意啟思o既教學方法, 小朋友都好活潑, 老師好有愛心同耐性。啟思主要培養小朋友o既品德同自學能力, 唔主動太早學寫字。

我阿仔最鍾意唱學校d歌, 可以歌不離口, 依家2歲半仲識用d曲o黎自己改歌詞。

我契仔讀緊藍田迦南, 都ok, 傳統幼稚園, 英文程度深d。不過我契仔返咁耐學就病咁耐。

咁這兩間, 邊間小學派位比較好D呀?

我都想知, 呢度好似好少人提迦南 (金巴倫道) 既小一派位情況.......
Miranda :-D