用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 今日寄左表喇,唔知幾時in 呢
樓主: fc1668
go

今日寄左表喇,唔知幾時in 呢 [複製鏈接]

原帖由 winwin815 於 08-12-2 11:48 發表
其實我有個朋友去左tt個open day, 話d外籍老師唔太友善, 佢專承帶囡囡去玩, 睇下囡囡鐘唔鐘意間學校, 但係佢囡囡去d counter玩, d外籍老師唔so佢, 我估因為佢地d外籍老師係同小學部share, so未必識handle咁細既小朋 ...

隨緣....我都係咁諗....如果佢地收咗阿仔, 阿仔讀得唔開心咁有咩用....我唔想阿仔無人唔理佢囉...

係呀, 所以佢唔收, 我只係質疑佢地個interview既rundown 囉

今日收到禮賢interview信, 原本諗住唔in架啦, 因為佢得半日, 但係佢地封信又寫得好鬼好喎, 多謝晒我地支持, 又叫我地唔好比壓力小朋友, 仲貼埋小朋友相咁認真, 真係應該去in下

原帖由 jojoplanet 於 08-12-2 12:36 發表

隨緣....我都係咁諗....如果佢地收咗阿仔, 阿仔讀得唔開心咁有咩用....我唔想阿仔無人唔理佢囉...
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

但係佢個in既形式又係好似民生咁...唔係咁好...不過佢封信係寫得幾有heart.

原帖由 winwin815 於 08-12-2 16:05 發表
係呀, 所以佢唔收, 我只係質疑佢地個interview既rundown 囉

今日收到禮賢interview信, 原本諗住唔in架啦, 因為佢得半日, 但係佢地封信又寫得好鬼好喎, 多謝晒我地支持, 又叫我地唔好比壓力小朋友, 仲貼埋小朋友相咁 ...

係呀, 形式係點我又無所謂, 其實都係試下啫, 你幾點呀?

原帖由 jojoplanet 於 08-12-3 09:59 發表
但係佢個in既形式又係好似民生咁...唔係咁好...不過佢封信係寫得幾有heart.
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

醒目開學勳章

原帖由 winwin815 於 08-12-3 13:57 發表
係呀, 形式係點我又無所謂, 其實都係試下啫, 你幾點呀?

面試主要係觀察小朋友及問小朋友一d簡單問題, 家長只係旁觀, 唔需要幫小朋友答老師問題. 最重要係唔好同人爭玩具. 禮賢的確係好用心辦學, 同埋每班有兩個老師加一個助教, 睇住30-32人. 至於係咪難入, 好難講, 因為每級上,下午各2班, 每班30-32人, 即係一級得120人.

thanks

原帖由 rolandbb 於 08-12-3 14:06 發表

面試主要係觀察小朋友及問小朋友一d簡單問題, 家長只係旁觀, 唔需要幫小朋友答老師問題. 最重要係唔好同人爭玩具. 禮賢的確係好用心辦學, 同埋每班有兩個老師加一個助教, 睇住30-32人. 至於係咪難入, 好難講, 因為 ...
歡迎參觀『文。穎之家』
‹ 上一主題|下一主題