用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 報St. Mary的家長, 有黎傾下啦
樓主: kimimi
go

報St. Mary的家長, 有黎傾下啦 [複製鏈接]

講得岩呀, 第一 round 抽到 St Mary,唔洗再煩.

如果有其他私校收左, 你地去唔去交留位費呢, 因聽聞會影響津校小一的結果, 因有些私小會將你個名呈上教署喎,
因今個星期都有其他私小的結果啦 !! 真係煩死人啦 !!

原帖由 baba_mama 於 08-11-8 22:54 發表
我不是 31 網
是 41 網
但希望第一 round 抽到 St Mary,唔洗再煩。

原帖由 kimimi 於 08-11-10 13:37 發表
講得岩呀, 第一 round 抽到 St Mary,唔洗再煩.

如果有其他私校收左, 你地去唔去交留位費呢, 因聽聞會影響津校小一的結果, 因有些私小會將你個名呈上教署喎,
因今個星期都有其他私小的結果啦 !! 真係煩死人啦 !!

...

私小會將你個名呈上教署 not equal to 影響津校小一的結果

如果私小收左你小朋友,係唔會有影響派位的,但直資就有影響啦,如果直資收左你,要你交留位費,咁你就要放棄派位,但好多私小同直資都會係11月24日後先要你交留位費。

原帖由 kls12 於 08-11-10 14:32 發表

私小會將你個名呈上教署 not equal to 影響津校小一的結果

謝謝大家分享!

原帖由 baba_mama 於 08-11-12 20:47 發表
如果私小收左你小朋友,係唔會有影響派位的,但直資就有影響啦,如果直資收左你,要你交留位費,咁你就要放棄派位,但好多私小同直資都會係11月24日後先要你交留位費。

...

我都係跨區Round 1 報 St. Mary , 但係聽日就要去私小比錢啦.......點呀? 係咪比會影Round 1派彩??????

原帖由 kimimi 於 08-11-13 13:18 發表
謝謝大家分享!

恕小妹無知, St. Mary 係咪英小呀?

原帖由 bird-bird 於 08-11-13 16:46 發表
我都係跨區Round 1 報 St. Mary , 但係聽日就要去私小比錢啦.......點呀? 係咪比會影Round 1派彩??????

It is only counting the marks in First Round, no 跨區.
It will not affect the result. Just register the school first.

St. Mary is not a English school but the school is good in English.

kls12,

Is you daughter studying in St. Mary's?

原帖由 kls12 於 08-11-13 17:02 發表

It is only counting the marks in First Round, no 跨區.
It will not affect the result. Just register the school first.

St. Mary is not a English school but the school is good in English.

24號可以係網上睇到結果嗎?謝謝

我打去學校問, 佢話結果會9:00間同步在學校及網上公報...

請問落選小朋友係咪要即日去扣門呀?

原帖由 heimanlau 於 08-11-20 19:29 發表
24號可以係網上睇到結果嗎?謝謝

原帖由 mimia810 於 08-11-5 12:50 發表
I'm living near MCS but going to move to Victoria Towers in three weeks.  Does anyone know the net for this area, 31 nets?  My daughter has 20 marks and we picked MCS for 1st round.  Since we're going ...

But St Mary's doesn't have as many seats as MCS can offer.

我有 20 分都入唔到呀 >.<

不知點算好 ...

原帖由 LS+MCS 於 08-11-22 18:07 發表

But St Mary's doesn't have as many seats as MCS can offer.

我都係20分...都吾得...而家都吾知點算...

baba-mama,

兩年前囡囡15分預左第一輪失敗(但知道事實時,總有不快之感),但第二輪抽到.所以不要太憂慮,希望在明天(明年6月大抽獎).

原帖由 baba_mama 於 08-11-24 09:46 發表
我有 20 分都入唔到呀 >.<

不知點算好 ...

有無媽咪得咗呀?? 我見佢地收足60個位, 無收多人呀!  各位努力加油, 等出年六月大抽獎了
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

請分享派位結果 .
‹ 上一主題|下一主題