用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流

09年IK1入黎交流下啦

各位朋友,如果已經收到取錄信,而你又決定讓小朋友出年入讀IK1的話,入黎交流下啦。因為我地D小朋友,好可能分埋同一班,一齊返學學。咁唔駛等開學,我地班家長就早已認識,多多交流了

小朋友名字........................性別........................住係邊
Macro..............................男............................荃灣

原帖由 ylliu 於 08-10-26 14:41 發表

各位朋友,如果已經收到取錄信,而你又決定讓小朋友出年入讀IK1的話,入黎交流下啦。因為我地D小朋友,好可能分埋同一班,一齊返學學。咁唔駛等開學,我地班家長就早已認識,多多交流了

小朋友名字.. ...

請問你個仔係唔係對答得好好呀?

小朋友名字........................性別........................住係邊
Macro..............................男............................荃灣
Cicy................................F...........................深水埗

Cicy................................F...........................深水埗
Natalie............................F............................Yau Tong

我好高興有人回應我的topic呀!歡迎你哋加入!

Congratulations!  It seems difficult for them to accept kids in the international class.
原帖由 ylliu 於 08-10-27 16:03 發表
我好高興有人回應我的topic呀!歡迎你哋加入!

hi, 靚太太, 我記得你仔仔好似都係12月既bb黎架WOW, 唔知有無記錯呢, 我個囡都係12月出世的, 但你話一組6個b.有幾個收,我就唔清楚啦, 但我個日見我姐得四個b咋,

靚太太,

崇真係寄信通知,無電話打過嚟!佢封信講咗10日內會書面通知,總之10日內一定有信得唔得!我就in完後8個工作天收到信!

原帖由 靚太太 於 08-11-3 16:37 發表
謝謝你
真係好緊張,以家食唔安坐唔落!!mouth:" />

靚太太,晤使咁緊張喔,小朋友個日已盡左力,得晤得都晤緊要啦,呢間晤得咪下間囉,實有間好學校收佢架,話時話,你個仔12月出世,有冇諗過出年叫佢重讀?我個B十月中出世,我諗住如果今年IN個地我心目中的學校萬一都晤收,我會出年再IN過,晤知有冇其它家長都系咁諗呢?

我開頭都好似你咁緊張..但係想真佢2歲都未夠, 想佢點呢..所以我而家心態係隨緣..

原帖由 靚太太 於 08-11-4 16:36 發表
windytiu:

多謝你安慰!
其實我都會咁做,因為我BB真係好細,佢係2006-12-30出世,可能我比較緊張佢入唔入到好學校,所以較為大壓力!mouth:" />

其實我BB已經報迦南N1班就讀,但我心水係BB將來小學讀私校,所以一直會幫 ...

靚太太, 絶對好明白你既心情呀, 大家都係十二月既超細b. 真係好怕無學校收佢, 但唔駛擔心呀, 阿b一定會搵到好學校架.

Natalie............................F............................Yau Tong
Coby..............................F.....................yau tong

I didn't receive the letter, so I phone and asked the kindergarten... luckily I phoned on time as we have to pay 留位费

Coby..............................F.....................yau tong
Bryan............................M..................Lai King