用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思幼稚園家長入黎傾下!!!!
樓主: JLV
go

啟思幼稚園家長入黎傾下!!!! [複製鏈接]

我住青衣區, am 收左, 未決定讀唔讀, 因為同老公意見有分期, 我prefer 學術, 佢prefer 開心學習

It is not a matter for a 'big' or 'small' kid.  The school  reserve all AM  seats from their old pre-nursary students.  I think this rule is same as the other school.  The old pre-nursary students have the priority to choose the morning session.  

原帖由 honeyki 於 08-11-4 13:41 發表
收到啟思(匯景)通知信, 收咗阿仔(下午-正取生), 唔明點解阿仔做哂老師要佢做既嘢, 到只係收下午, 會唔會因為"細仔"關係呢?

hi, 仔仔鍚錫你,

我個囡都收咗k1 am 班, 我都未知讀唔讀, 請問佢哋玩多嗎?

原帖由 westjudith 於 08-11-8 01:16 發表
hi, 仔仔鍚錫你,

我個囡都收咗k1 am 班, 我都未知讀唔讀, 請問佢哋玩多嗎?

唔係好明"請問佢哋玩多嗎"
你都係青衣友?  我都一樣唔知讀唔讀.  
老公like 荊冕堂(am 收左, 老師比我感覺好nice) & 聖多默 (今日都in 埋, 應該都收因為阿仔不經意show off左, 老師有d surprise)
我就like 啟思(夠大勁多活動空間) & 學之園(單為左拍門)

而家經濟咁差, 很多公司裁員減薪, 我要慎重考慮.
啓思除左有名氣,校舍大,老師有愛心外, 還有什麼其它可取之處?  全日班學費3萬7是否物有所值? 可否給些意見. thanks

原帖由 cat319 於 08-11-7 09:40 發表
hi~honeyki
因為我同我老公都要返工,先至諗住返全日,
聽你咁講我都打算唔讀全日班,thx~~

ma wan is good?

我個仔都係細仔黎架, 仲係超細嗰隻呀~
佢12月28號出世架, 不過收左我個仔
上午正取生K2, 帝堡城嗰, 唔知道呢間好唔好, D老師有冇愛心呢?
‹ 上一主題|下一主題