用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 蔡繼有2nd interview list
go

蔡繼有2nd interview list

請問,有冇人知點解蔡繼有2nd interview list 得12人

因為淨係出左22nd Oct, 第一日既人選咋.. 我諗, 我地要一日一日咁追... 追一個月度啦..

原帖由 Markx 於 08-10-20 15:25 發表
請問,有冇人知點解蔡繼有2nd interview list 得12人

吓!暈死.......

原帖由 vikiepaul 於 08-10-20 15:34 發表
因為淨係出左22nd Oct, 第一日既人選咋.. 我諗, 我地要一日一日咁追... 追一個月度啦..

除左網上睇之外,學校會唔會出信或者打電話通知架?

interview果日, 佢地話會打電話通知 同可以上網check, 不過, 以佢咁出list法.. 今個月就一定難捱啦...

原帖由 mother904 於 08-10-20 15:53 發表
除左網上睇之外,學校會唔會出信或者打電話通知架?

聽朋友话, 上年大部人都有2nd int. 機會

請問係邊度可以睇到2nd in d 資料呢??

here you go!
http://www.cky.edu.hk/
原帖由 mycarrie 於 08-10-20 16:02 發表
請問係邊度可以睇到2nd in d 資料呢??

請問點check呀.....

如果由22nd Oct- 04Nov, 22Nov - 20th Dec, 計埋星期六, 都只係有37個工作天, 如一日只in12個幸運兒

12 x 37 日 = 444 人...

我諗係第一round都要out好多人啦... 慘~~~

原帖由 Markx 於 08-10-20 16:01 發表
聽朋友话, 上年大部人都有2nd int. 機會

不好意思, 找到了.... 謝謝.

Pls kindly ignore my previous message.

另外, 以我估計, 佢同一時段in3個, 一日有4個時段, 逢3選1, 一日收4人..

4人x 37日 = 148人

差唔多reach到佢地收既學額... 大家估佢地會唔會係咁呢?

請問有沒有知道蔡繼有今年有幾多人申請小一入學...

At least add 50 to wait list

原帖由 vikiepaul 於 08-10-20 16:49 發表
另外, 以我估計, 佢同一時段in3個, 一日有4個時段, 逢3選1, 一日收4人..

差唔多reach到佢地收既學額... 大家估佢地會唔會係咁呢?

2nd inteview 係11 月4日後會停兩星期, 11月26日校長帶完學生回來才繼續,一直到x'mas才完成。
如果真的每天才出一日的list,這樣等結果,真的會變長頸鹿啊~ (我是剛過去的星期六才in.呢~)

HI, HI,
大家研究下,
我係11/Oct in, 當時日期好似係22/Oct- 04Nov & 22Nov , 是否正確?你係幾時in?
Thanks!

原帖由 vikiepaul 於 08-10-20 16:40 發表
如果由22nd Oct- 04Nov, 22Nov - 20th Dec, 計埋星期六, 都只係有37個工作天, 如一日只in12個幸運兒

12 x 37 日 = 444 人...

...

Hi Aniwong,

You're correct.  
We need to wait for a long time.......

Good Luck!

今日仲未見23/10既interview list,唔通只係in一日就暫停?

如果真係連續2nd in,而家都未post上網,真係好趕wor!

當然我唔排除有份2nd interview既人一早已收到通知,但係要每日自己上網足一個月,學校呢個安排真係好折磨家長!

當年學校是以電話作先行部隊,上網祇是for record purpose, just in case parents forget the details。

不過,今年Year 8,11月中到歐洲遊學,校長隨團,所以會暫停兩個禮拜,今年真的是漫漫長路喇!

原帖由 vikiepaul 於 08-10-20 16:49 發表

Hello vikiepaul,

你好呀, 題外話你女女係唔係讀kv架, 我個女係今年k3o 你女女讀邊班呀, 今年9月學校mock interview之後老師叫我有咁多就 apply 咁多, in 左先算喎, 你女女班主任係唔係咁同你講呀 o 班主任話今年d位好緊張叫我盡考, 好想快d完哂d interview 呀, 希望你女女考到心儀既學校啦