用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 衛理堂 09/10 N1 Interview
樓主: milb
go

衛理堂 09/10 N1 Interview [複製鏈接]

n1呢,我岩岩收到信喇,11月8日朝早 8:30am in呀!

原帖由 milb 於 08-10-13 17:13 發表
請問有無媽咪收到interview消息呀?

我8月交form話10月開始interview, 但我到而家都收唔到任何通知,想知係咪我miss左呢?

我啊女有信收佢下午N1, 今個星期六要註冊啦!
唔知可唔可以轉上午班呢?
BTW, 我啊女係0710出世, 要0910/0911插班讀.

我都收到信喇...

你個女而家讀緊K1喇? 咁你覺得間學校同d 老師好唔好? 因為學校收左我個女讀出年既N1 下午班, 想了解下, 同埋想知上午同下午有咩分別. 多謝指教

原帖由 lottyfish 於 08-10-17 22:44 發表
我會帶埋啊女去Open Day呀!
有朋友個女2年前Interview, 話只是俾d野bb玩, 睇下佢反應. 同埋老師簡介. 佢個女係咁喊都收左, 依家讀緊k1.

琴晚我都收到信啦,我個仔入到上午班。
我大女3年前都讀過n1。校長/園長/老師/嬸嬸們都很好,個個都好有愛心。其實若你不介意下午班的時間,其實下午更好,因少學生(同上午班比),老師們可更照顧到他們。當年(2006)校長個仔都係選下午班讀。不過有一點要提,就是n1得一班, 而一班是60個幼兒, 有些家長會憂慮太多幼兒於一班會容易生病、混亂及缺乏照顧,因此有些一開學後會轉校, 但我經驗所得, 以上問題不是問題, 學校衛生及清潔做得很好, 我女兒很小生病, 而且分4組幼兒輪流學/玩不同東西, 真的很充實。雖然是一個課室內有60個小孩,但不覺擠迫。

‹ 上一主題|下一主題