用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局莊啟程第二小學 有冇莊二下午一年級媽咪,傾下
樓主: mykidborn
go

有冇莊二下午一年級媽咪,傾下 [複製鏈接]

大家好,我今日註冊左,心情開心又緊張,仔仔是否適應,老師唔之錫唔錫佢

原帖由 SuperPa 於 09-6-9 22:40 發表
恭喜!恭喜!歡迎你

回覆 1# anna1212 的文章

歡迎!歡迎!你可以放心,老師同校長都好錫學生,開學前會見班主任,又會熟習學校的環境,應該冇問題

del.......................

想問你地知唔知搬校個位置. 我去愛琴面都找唔到有似起學校既地盤???

依上星期新生家長講座,校長俾左D新校地圖同相我地睇,依家仍然係地盤一個,未起,剛完成起古物,好似要8月才起。

原帖由 TTeresa 於 09-6-18 16:19 發表
想問你地知唔知搬校個位置. 我去愛琴面都找唔到有似起學校既地盤???

原帖由 TTeresa 於 09-6-18 16:19 發表

我想問下會搬去邊?
我仔出年小一打算報呢間~
thank you

搬去掃管笏

係黃金海岸商場對面,愛琴海岸隔離。

原帖由 Baby_Cute 於 09-8-5 01:32 發表

我想問下會搬去邊?
我仔出年小一打算報呢間~
thank you

因有事無去到open day,
想問最終. 係邊個校長會去新校...係唔係鄘校長....
另想問各位小朋友已經入左學.....佢地開心嗎. 會否已經要做好多功課呀......

好煩呀. 日子越來越近...... 重係十五十六...怕新校唔知係點....

回覆 1# TTeresa 的文章

剛開學功課不算多,一年班有兩個班主任,照顧幾好,亦方便家長找他們問問題,個仔好鍾意班主任同新同學。
我企係學校操場外睇佢地集隊兩星期,學校有口號令學生專心,幾特別,比較少有,等佢地醒神d都好,每日都有不同主題的午會,只係普通話活動暫時佢唔係好明,有d悶。不過佢印象最深係校長第一日同前日老師講地球病左個故事,番黎同我講,因為故事有學生參與表演,我將果兩個故事的道理再同佢傾下,所以仔仔日日返學好開心,我仔仔好適應,你可以考慮,我推介。

回覆 2# TTeresa 的文章

個open day 係俾幼稚園,我地家長冇去,根據老師講鄺校長一定係新校校長。 因另一位校長要退休了。

如果唔係鄺校長去新校,我會發起同其他家長一齊去同保良局抗議。

原帖由 TTeresa 於 09-9-11 12:25 發表
因有事無去到open day,
想問最終. 係邊個校長會去新校...係唔係鄘校長....
另想問各位小朋友已經入左學.....佢地開心嗎. 會否已經要做好多功課呀......

好煩呀. 日子越來越近...... 重係十五十六...怕新校唔知係點 ...

回覆 1# jjpearl 的文章

唔駛咁激至,可以先寫信保良局反影下,間新校邊個做校長係對學生最好

聽講今年鄺校長已經走咗,而家嗰個好似姓鍾噃!

原帖由 jjpearl 於 09-9-16 18:11 發表
如果唔係鄺校長去新校,我會發起同其他家長一齊去同保良局抗議。

係呀鄺校長已經走左!

鄺校長已經走左啦,今年來了鍾校長,聽講好似係志豪的主任。

我個囡囡好鍾意鄺校長,佢個人好nice,又有教育理想,唔知鄺校長去左邊間學校呢?

原帖由 tertiary 於 10-9-18 13:40 發表
聽講今年鄺校長已經走咗,而家嗰個好似姓鍾噃!
‹ 上一主題|下一主題