用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 協恩k1B家長請入黎
樓主: winchoy16888
go

協恩k1B家長請入黎

好惨啊  tung tung同人地玩、唏成日撫人地面珠‧終於出事、有位同學好大力推佐佢落地–個口流哂血、放學余老師同我講話同學講佐sorry、tung都有向對方講sorry 為有同個囡講吾好吾開心、吾好在撫人塊面啦

August07,
          今日見到你家姐 嘩你個大仔好靚仔同高大喎 你就開心啦

原帖由 winchoy16888 於 08-11-18 00:23 發表
好惨啊  tung tung同人地玩、唏成日撫人地面珠‧終於出事、有位同學好大力推佐佢落地–個口流哂血、放學余老師同我講話同學講佐sorry、tung都有向對方講sorry 為有同個囡講吾好吾開心、吾好在撫人塊 ...

尋日阿囡同我講XXX推hei tung 落地呀,我問佢hei tung 有冇事,佢仲話hei tung 同余老師講冇事,e為好少事添,原來個口流哂血...真係心痛c law..

原帖由 winchoy16888 於 08-11-15 15:03 發表
原來自己楂筆都有錯‧要一齊跟正啦 pui puima ma你今日冇嚟架、吾得閒啊、我影印份嘢俾hei tung擺俾ching tung啊

唔該哂你呀...星期六我地要返工,所以唔係次次join 到學校攪既function...

winchoy16888,

佢唔係我家姐, 係c6大嫂...第1次有人讚佢靚仔 個個都話佢'黑炆炆'似"印度差仔" ....

hei tung 點呀, 一定好鬼痛...陰公!係我一定心痛c

原帖由 winchoy16888 於 08-11-18 00:28 發表
August07,
          今日見到你家姐 嘩你個大仔好靚仔同高大喎 你就開心啦

我直情真係心痛死啦 今日我老公自己去問老師、個小朋友仲講大話、問佢仲笑笑口 咁細個就咁曳、為有叫個囡吾好同佢玩啦‧

August07
       今日我遲到去普通話、吾記得帶碗‧多謝你D碟 個囡返到屋企即睇

deleted

原帖由 winchoy16888 於 08-11-18 17:33 發表
August07
       今日我遲到去普通話、吾記得帶碗‧多謝你D碟 個囡返到屋企即睇

唔洗客氣! 都幾好睇架, 你有本書重可以對住睇!

原帖由 winchoy16888 於 08-11-18 17:33 發表
August07

回覆 # 的文章

August07 & Winchoy16888,

多謝兩位的意見, 等我試試先

我都唔知佢塊面仲咩, 一年四季都紅, 我開始時以為係皮膚薄, 所以易見到微絲血管, 但逐漸覺得有d唔對路
搽過不同牌子的產品都有少少改善, 我估問題係要搽密d, 但叫極姐姐都冇件事, 有時晚上返到屋企, 摸佢塊面好乾, 我就火滾   

唔駛客氣! 其實, 係佢地乖就真, 我只係帶左一盒仔顏色筆(得果4,5枝), 都唔夠分, 但我叫佢地用完一枝後同其他小朋友交換, 佢地個個做到, 又唔爭, 好乖

要讚的小朋友包括: 詠姿, 稀潼, 倩彤, 詠希,Gloria (果女講唔出佢既中文名, 真失禮!!!)

原帖由 winchoy16888 於 08-11-15 15:16 發表
simsgirls
    今日吾該哂你喎、樂欣塊面好乾、你試吓用Avent  Magic cream得吾得幾好架防敏感

August07
      今日我個囡打流感針、哭 到得了、瞳瞳即刻要我打俾你個ヱ人姐姐叫詠姿呵番瞳瞳 順便問詠姿可吾可以坐我車、sorry冇通知你帶走佐詠姿

August07
         今日放學吾知係米校車遲到呢、馬山、油塘、鑽石山都冇嚟、定係走佐呢:我見吾到架

simsgirls
                規定姐姐叫佢番學前一定要楂、晚上問囡囡啦。

August07
           如果兆喬都報不如改11:00到12:00等佢地食佐飯、你工人姐姐走我係果到同埋詠姿一齊返學米得攞、早佐我米同佢2個去公園睇雀仔啦 又有運動又吸新鮮空氣

winchoy16888,

Hahaa... my daughter has told me before you pick her up... she ringed me and said hei tung was crying for injection.... and now waiting for you to pick her up.

(sorry my computer is 'short' for chinese typing).

原帖由 winchoy16888 於 08-11-19 17:22 發表
August07
      今日我個囡打流感針、哭 到得了、瞳瞳即刻要我打俾你個ヱ人姐姐叫詠姿呵番瞳瞳 順便問詠姿可吾可以坐我車、sorry冇通知你帶走佐詠姿 ...

I am ok for that.. let's ask Ms. Yim if the teacher is Ok or not! If OK, then trouble you lar....

School bus come later???!!! let me ask Gigi tonight.

原帖由 winchoy16888 於 08-11-19 17:33 發表
August07
           如果兆喬都報不如改11:00到12:00等佢地食佐飯、你工人姐姐走我係果到同埋詠姿一齊返學米得攞、早佐我米同佢2個去公園睇雀仔啦 又有運動又吸新鮮空氣 ...

August07
             你話有咩辨法吾錫你個囡、佢真係好照顧我個囡架、仲同我講XX咽曳吾同佢玩

因為稀瞳乖, 所以我囡鍾意同佢玩...佢重話果日呀邊個唔啱, 佢去幫稀瞳話比老師聽!:;pppp:

原帖由 winchoy16888 於 08-11-19 17:45 發表
August07
             你話有咩辨法吾錫你個囡、佢真係好照顧我個囡架、仲同我講XX咽曳吾同佢玩

August07
         真係吾好講笑‧要同D乖架玩、小朋友先定D‧學野又好 千其米學人曳啊