用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學(馬灣) 馬灣基慧2009-2010年度小一新生俱樂部
樓主: Gabrielma
go

馬灣基慧2009-2010年度小一新生俱樂部

原帖由 cyhk2006 於 09-6-9 12:17 發表

太好了.....我仲以為初初要自己帶返學TIM:loveliness:
想問下....以上年來計其實馬基一班係收30人,定收33人呢 ? 我見報紙話1班係有3個叩門位.

每年都爆,有34人一班。

今年大班都要封頂, 好似到32人咋, 聽講學校得10個叩門位, 要多d位就要睇有/無人放棄大抽獎註冊 (機會好微)
原帖由 jk923 於 09-6-9 14:01 發表

醒目開學勳章

Hi all

今早入去註冊,一回來看想問的問題都比你們問晒,仲答埋添,真係好啦

原帖由 jk923 於 09-6-9 14:01 發表

醒目開學勳章

封頂後好似最多可再收生10%內,馬基今年正常收生人數是150人,即最多只可加15個位。

所以我到現在註冊埋都仍覺得自已在發夢,竟然如此幸運。

原帖由 tramtram 於 09-6-9 14:59 發表
今年大班都要封頂, 好似到32人咋, 聽講學校得10個叩門位, 要多d位就要睇有/無人放棄大抽獎註冊 (機會好微)   

所以我到現在註冊埋都仍覺得自已在發夢,竟然如此幸運。>>>>

原帖由 PUKU 於 09-6-9 15:14 發表
封頂後好似最多可再收生10%內,馬基今年正常收生人數是150人,即最多只可加15個位。

所以我到現在註冊埋都仍覺得自已在發夢,竟然如此幸運。

...

原帖由 jk923 於 09-6-9 13:59 發表

er..............,如果我無記錯有2堂連堂,另語文室係小息,午間活動都會開,同學可以上去搵老師。

多謝你既info呀 !:loveliness: 等我可以早點同小朋友講下學校既情況.

大家好

琴日, 收到學校資料....4/7 買書, 校服, 書包, 鞋.....

我想問下, 校服係唔係有版可以度身, 要預大幾多呢 ???
書, 校服....係唔係現貨, 即時 LAW 走嫁 ?

回覆 1# tramtram 的文章

各位你好,

小兒會今年 9 月入馬基, 請各位多多指導.

hello
原帖由 2kidsma 於 09-6-10 13:24 發表
各位你好,

小兒會今年 9 月入馬基, 請各位多多指導.

原帖由 tramtram 於 09-6-10 12:19 發表
大家好

琴日, 收到學校資料....4/7 買書, 校服, 書包, 鞋.....

書, 校服....係唔係現貨, 即時 LAW 走嫁 ? ...

好緊張,希望今日收到信啦 !
係啦 !好難預到佢地既生長情況.鞋就唔洗諗,我個仔著鞋好粗,最多半年貨仔就玩完.

原帖由 tramtram 於 09-6-10 12:19 發表
大家好

書, 校服....係唔係現貨, 即時 LAW 走嫁 ? ...

校服,有公司職員度一度身跟size現貨執好比你(唔擔保特別size又或者唔夠貨),早少少好似著數d。最好試下,可以即刻換size。至於預大幾多,呢樣我會睇返小朋友生長程況。女仔裙fit會靚d,著短左到時可以放腳,男仔褲有皮帶,唔甩咪ok! 運動褲就唔好貪心,跑跑下步甩左就笑死人。 好似可以上下唔同碼,因為同阿仔買就係懶,試左西褲諗住運動褲度上去差唔多,點知返1到屋企著比公公婆婆睇時就幣,好鬆,後尾返金x淨買返2條細d的褲。

有無人知學校既返學同放學時間呀 ?

原帖由 jk923 於 09-6-10 14:31 發表

校服,有公司職員度一度身跟size現貨執好比你(唔擔保特別size又或者唔夠貨),早少少好似著數d。最好試下,可以即刻換size。至於預大幾多,呢樣我會睇返小朋友生長程況。女仔裙fit會靚d,著短左到時可以放腳,男仔褲有皮帶,唔甩咪 ...

男仔褲要用皮帶ga ? 水....唔知個仔識唔識除褲去廁所

原帖由 cyhk2006 於 09-6-10 14:36 發表
有無人知學校既返學同放學時間呀 ?

星期一至四:8:40-3:45
星期五       : 8:40-3:00
平日課外活動有2種時間,一種係導修堂進行,照放學時間離開,
如參加的課外活動在課後,會有一班校車接學生返屋企,班車5:xx離開學校(每次要另+$6車費)。

原帖由 cyhk2006 於 09-6-10 14:41 發表

而家要開始比佢練習下。

THANK YOU

校服,有公司職員度一度身跟size現貨執好比你(唔擔保特別size又或者唔夠貨),早少少好似著數d。最好試下,可以即刻換size。至於預大幾多,呢樣我會睇返小朋友生長程況。女仔裙fit會靚d,著短左到時可以放腳,男仔褲有皮帶,唔甩咪 ...

條褲有/無拉鍊嫁????? 會方便些
原帖由 cyhk2006 於 09-6-10 14:41 發表

醒目開學勳章

運動褲就唔好貪心,跑跑下步甩左就笑死人。

我一睇到就笑佐出黎

回覆 5# jk923 的文章

Hi jk923,

你太心急, 打左 星期一至四:8:40-5:45, 應該係 8:40-3:45pm.

原帖由 Gabrielma 於 09-6-10 17:33 發表
Hi jk923,

你太心急, 打左 星期一至四:8:40-5:45, 應該係 8:40-3:45pm.

係喎.唔知有無嚇親你地呢?